Τουρκία: Δημοψήφισμα για τη μαντίλα ονειρεύεται ο Ερντογάν – Ποιος τον αποκάλεσε Ορμπαν

0

Όσο η Τουρκία πλησιάζει προς τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του 2023, τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα σκέφτεται τρόπους για να φέρει προς το μέρος του το συντηρητικό κοινό.

Η τελευταία τέτοια επινόηση του Τούρκου προέδρου έχει να κάνει με το δικαίωμα της χρήσης της μαντίλας στους δημόσιους χώρους για το οποίο πρότεινε… δημοψήφισμα.

Τη σχετική ιδέα ο Ερντογάν τη διατύπωσε σε τελετή εγκαινίων μονάδας υγειονομικής περίθαλψης και μάλιστα προκάλεσε τον ηγέτη των Κεμαλιστωών Κεμάλ Κιλιντσάρογλου να πάρει θέση.

Το θέμα για τους ψηφοφόρους των Κεμαλιστών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θίγει, κατά τη γνώμη τους, τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους που καθιέρωσε ο ιδρυτής της Τουρκικής δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Είναι αλήθεια ότι κατά τα χρόνια που ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία (τα τελευταία 20 δηλαδή) η χρήση της μαντίλας διευρύνθηκε παντού σε ένα φαινόμενο που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως πισογύρισμα.

Ο ηγέτης των Κεμαλιστών από την πλευρά του προτίμησε να μην σηκώσει το γάντι. Δεν αποδέχθηκε την πρόταση για δημοψήφισμα και κατηγόρησε τον Ερντογάν για…Ορμπανισμό καλώντας τον παράλληλα να λύσει το θέμα νομοθετικά.

“Εδώ είναι Τουρκία και όχι Ουγγαρία” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ