Τουρκία: Οργή για Ερντογάν – Απέδωσε την τραγωδία στο ορυχείο στη μοίρα

0

Στα όριά τους έφερε τους Τούρκους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις του για το δυστύχημα σε ορυχείο της βορειοδυτικής Τουρκίας που στοίχισε τη ζωή σε 41 εργάτες.

Από το σημείο της τραγωδίας, ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε το δυστύχημα με το “πεπρωμένο” και συμπλήρωσε ότι τέτοιους είδους περιστατικά θα συμβαίνουν πάντα. Κοινώς αποποιήθηκε των ευθυνών του και μίλησε για τύχη.

Οργή και διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη

Οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν την οργή όχι μόνο των συγγενών των θυμάτων αλλά και πολλών άλλων και προκάλεσαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου εξέφρασε και αυτός την οργή του δηλώνοντας χαρακτηριστικά “μα σε ποιον αιώνα ζούμε τέλος πάντων”.

Χωρίς απαραίτητες προφυλάξεις τα θύματα της τραγωδίας

Ειδικοί επιρρίπτουν ευθύνες για την τραγωδία στη διοίκηση του ορυχείου τονίζοντας ότι οι ανθρακωρύχοι στάλθηκαν εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη γη χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και χωρίς να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το μεθάνιο οφείλεται για την έκρηξη

Κάτοικοι της περιοχής παράλληλα αναφέρουν ότι για περισσότερη από μία εβδομάδα μύριζαν στην ατμόσφαιρα φυσικό αέριο.

Επισήμως, τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει γνωστά και οι έρευνες συνεχίζονται. Οι πρώτες έρευνες “δειχνουν” ότι η φονική έκρηξη οφείλεται σε μεθάνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ