Το προβάδισμα Κασσελάκη και ο β’ γύρος για τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Σαφές προβάδισμα μεγαλύτερο από 9 μονάδες για τον Στ.Κασελάκη “έδωσε” η πρώτη κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Στον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στον Στέφανο Κασελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, θα κριθεί το ποια θα είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογώνστην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Στέφανος Κασελάκης σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών προηγείται την Έφης Αχτσιόγλου με ποσοστό της τάξης του 9,2% το οποίο μπορεί να διαφοροποιηθεί ελαφρώς με την ενσωμάτωση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 45,47%  έναντι 36,21% της πρώην υπουργού Εργασίας. Αντίστοιχα ο Νίκος Παππάς έλαβε ποσοστό 8,6% και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας 1,2%.

Το αποτέλεσμα δίνει σαφές προβάδισμα και δυναμική στον Στέφανο Κασελάκη. Ιδίως από την στιγμή που το ποσοστό που συγκέντρωσε τον έφερε κοντά στο να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ψηφοφορία. Η επίτευξη του μεγάλου ποσοστού του μάλιστα ενισχύεται αν συνυπολογίσει κανείς πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που εμφανίστηκε στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν μερικούς μήνες ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία μερικών εβδομάδων.

Την ίδια στιγμή όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανατροπής των συσχετισμών αυτών την ερχόμενη Κυριακή. Στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος δεν μπορεί παρά να ληφθούν υπόψη οι παράγοντες που αφορούν την στάση που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι 3 υποψήφιοι καθώς και το ότι παρά την πολύ υψηλή συμμετοχή υφίσταται η δυνατότητα ενός ακόμη μεγαλύτερου εκλογικού σώματος εφόσον προσέλθουν στην κάλπη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ