Τραγωδία στα Ιμαλάια: Νεκρός ο κορυφαίος έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης

0

Tραγικό θάνατο βρήκε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή μέσα από την προσωπική σελίδα του στο Facebook, «δυστυχώς συνέβη ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400 μ., πολύ κοντά στο Camp 3, στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου», αναφέρει η ανάρτηση.

Το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, είναι η 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα thehimalayantimes.com, τονίζοντας ότι «το όρος Dhaulagiri κατέγραψε το πρώτο θύμα της αναρριχητικής σεζόν, καθώς ένας διάσημος ορειβάτης από την Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς κατέβαινε από το σημείο κορυφής νωρίς σήμερα το πρωί».

Ο Έλληνας αλπινιστής μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ανέβηκαν στο βουνό των 8.167 μέτρων τη Δευτέρα. Ως μέρος μιας αποστολής που διαχειρίζεται η Seven Summit Treks, ο Έλληνας αλπινιστής είχε ήδη ανέβει στο Έβερεστ, στο όρος Lhotse και στο όρος Annapurna μεταξύ άλλων.

32 χρόνια ορειβατικής πορείας

Ο Αντώνης Συκάρης μετρούσε 32 χρόνια ορειβατικής πορείας. Μέχρι την αποστολή του στο Dhaulagiri είχε ανέβει με επιτυχία σε 170 κορυφές στο εξωτερικό και είχε πραγματοποιήσει 66 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ήταν επίσης ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανέβει σε πέντε από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ., ενώ έχει σκαρφαλώσει σε 63 κορυφές πάνω από τα 4.000 μ. στις Άλπεις, μεταξύ αυτών: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ