Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιοι είναι αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια

0

Συνεχίζεται η αναζήτηση των υπευθύνων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι ο μοιραίος σταθμάρχης δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος της τραγωδίας, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκεί τρεις νέες συμπληρωματικές ποινικές διώξεις εναντίον προσώπων που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στο αιματηρό δυστύχημα.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τον τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια και βγήκε σε αναρρωτική άδεια ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, καθώς και οι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να βρίσκονται στον χώρο εργασίας ως τις 23:00 αλλά εγκατέλειψαν το πόστο τους νωρίτερα.

Τα τρία πρόσωπα αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον 59χρονο σταθμάρχη, καθώς τους αναγνωρίζεται το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

Εις βάρος των τριών προσώπων χθες ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροήν, που είναι πλημμελήματα.

Ίσως αναζητηθούν ευθύνες και σε άλλα άτομα, καθώς, σύμφωνα πληροφορίες, εάν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας (τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης), τότε θα είχε αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα.

Ακόμη, αναφέρεται πως η προσοχή για νέες διώξεις στρέφεται και στα κεντρικά του ΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η έρευνα στρέφεται στους κεντρικά υπεύθυνους του ΟΣΕ, οι οποίοι λάμβαναν έναν μήνα νωρίτερα τις λίστες με τις βάρδιες και όφειλαν να ελέγξουν αν έχουν τοποθετηθεί σωστά οι σταθμάρχες και αν καλύπτονται οι ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ