Τραγωδία: Στους 78 οι νεκροί απο το ναυάγιο στην Πύλο

0

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που ναυάγησαν στα ανοικτά. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες επιβαίνοντες στο σκάφος που ανατράπηκε.

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει το ναυάγιο στην Πύλο, όπου αλιευτικό σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά ενώ μετέφερε μετανάστες. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί, ενώ διασώθηκαν 104 άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκάφους επέβαιναν περίπου 700 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς. Στόχος, προφανώς, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των διασωθέντων.

Οι μετανάστες που έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τη θάλασσα, μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση.

Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν με μία πολυτελή θαλαμηγό η οποία τους μετέφερε μέχρι το σημείο όπου ήταν σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ