Υπηρεσία για φωτοβολταϊκά πάρκα βιομηχανικής κλίμακας

0

Η Survey Digital Photovoltaics, εταιρεία 100% συμφερόντων του Δρα Κωστή Δανιηλίδη, ασχολείται αποκλειστικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα με τη λογική της “υπηρεσίας μιας στάσης”. Η εταιρεία έχει μόνιμο προσωπικό 45 υπαλλήλων και παρέχει εσωτερικά το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για την υλοποίηση φωτοβολταϊκών πάρκων βιομηχανικής κλίμακας, υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης, real estate, αδειοδότησης, τραπεζικής χρηματοδότησης, σχεδίασης, προμήθειας, κατασκευής, θέσης σε λειτουργία, λειτουργίας, συντήρησης, αλλά και σωρευτικής εκπροσώπησης στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Στον τομέα της ανάπτυξης έργων, η εταιρεία αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο έργων περίπου 600 MW, εκ των οποίων τα έργα σχεδόν στο σύνολο έχουν λάβει περιβαλλοντικούς όρους, ενώ ένα πρώτο έργο 6 MW έχει πάρει και όρους σύνδεσης. Η εταιρεία έχει εκδώσει εγγυητικές επιστολές υπέρ ΡΑΕ/ΑΔΜΗΕ από την Alpha Bank και την Optima Bank, συνολικού ύψους 24,6 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, στην ανάπτυξη έργων η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εύρεση αγροτεμαχίων και αδειοδότησή τους μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, τη συμμετοχή σε διαγωνιστικές διαδικασίες και υπογραφή διμερών συμβάσεων (PPA) και τη λεπτομερή αξιολόγηση και ανάλυση του Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan) της επένδυσης.

Στον τομέα της κατασκευής έργων, η εταιρεία αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη σχεδίαση, προμήθεια του εξοπλισμού και κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου και την παράδοσή του στον ιδιοκτήτη “με το κλειδί στο χέρι”. Το 2022 έκλεισε με ολοκληρωμένα 30 έργα συνολικής ισχύος 14,5 MW, αλλά και με νέες υπογεγραμμένες συμβάσεις σχεδίασης, προμήθειας και κατασκευής για 55 έργα συνολικής ισχύος 46,56 MW για το 2023 (με ανεκτέλεστο 33 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται πως και στα 84 έργα υπογράφηκαν συμβάσεις πλήρους EPC, δηλαδή συμβάσεις που περιλαμβάνουν το σύνολο της προμήθειας του εξοπλισμού των έργων. Η κατασκευή όλων των νέων έργων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2023.

Στον τομέα της λειτουργίας και συντήρησης, η Survey Digital Photovoltaics υπογράφει συμβόλαιο ετήσιας συντήρησης του φωτοβολταϊκού σταθμού βιομηχανικής κλίμακας και εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του έργου με καθημερινή επίβλεψη και άμεση απόκριση. Η εταιρεία υπέγραψε εντός του 2022 νέα συμβόλαια για 69 Φ/Β σταθμούς συνολικής ισχύος 90,28 MW, ανεβάζοντας το συνολικό χαρτοφυλάκιό της σε λειτουργία και συντήρηση στα 146 MW.

Στον τομέα της σωρευτικής εκπροσώπησης, η εταιρεία εκπροσωπεί τις μονάδες ΑΠΕ και αναλαμβάνει την καθημερινή υποβολή προσφορών έγχυσης στην Αγορά Επόμενης Ημέρας και στην Ενδοημερήσια Αγορά. Η Survey Digital Photovoltaics έχει λάβει άδεια ΦΟΣΕ 500 MW και ξεκίνησε τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τον Οκτώβριο 2022, έχοντας σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της ως ΦΟΣΕ 16 έργα συνολικής ισχύος 8 MW, αλλά και υπογεγραμμένες συμβάσεις για 230 MW σε μελλοντικό χρόνο.

Η κλιμάκωση της εταιρείας επιτυγχάνεται αξιοποιώντας στο έπακρο ένα πολύ αξιόπιστο και δοκιμασμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας (σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018), βάσει του οποίου το νέο προσωπικό εκπαιδεύεται και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε ελάχιστο χρόνο, διασφαλίζοντας πως οι δείκτες ποιότητας των υπηρεσιών της εταιρείας παραμένουν στο μέγιστο. Ως εκ τούτου, απασχολεί σήμερα μόνιμο προσωπικό 45 συνεργατών, αλλά και ένα πολύ δυνατό δίκτυο υπεργολάβων πανελλαδικά των 100+ ατόμων.

Τέλος, η Survey Digital Photovoltaics έχει πιστοποιηθεί ως μια Great Place to Work εταιρεία, έχει πιστοποιηθεί ως εταιρεία συμβατή με τη Δράση 7 (φθηνή και καθαρή ενέργεια) των SDG’s από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ έλαβε εντός του 2022 το βραβείο των Bravo Sustainability Awards 2022 για τη δράση της “Παροχή φθηνής και καθαρής ενέργειας στην ελληνική βαριά Βιομηχανία”. Τον Φεβρουάριο του 2023 συνέταξε το 1ο της ESG report και το ανήρτησε στην πλατφόρμα του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα πιστοποιήθηκε ως Sustainable Company 2023-2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας www.survey-digital.com, αλλά και τα social media www.facebook.com/SurveyDigitalPhotovoltaics και www.instagram.com/surveydigitalphotovoltaics.

Διευθύνων εταίρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Survey Digital Photovoltaics είναι ο Κωστής Δανιηλίδης, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών από το 2006. Έχει τεράστια εμπειρία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας στο βιογραφικό του επιτυχημένες συνεργασίες με πολύ μεγάλους ομίλους και επενδυτές από όλη την υφήλιο. Συμμετέχει ως βασικός μέτοχος σε 6 εταιρείες ειδικού σκοπού (Survey Energy #1, Survey Energy #2, Survey Belsolar 21, Survey Algodonera Gamma, Survey Kilkis Solar, Survey Bel Gama Helios & Survey Bel Gamma Eco), εταιρείες που αδειοδοτούν ένα χαρτοφυλάκιο 458 MW στην Ελλάδα. Ο κ. Δανιηλίδης είναι Διδάκτωρ μηχανικός και απόφοιτος του Εθνικού μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ