Φορολογικές δηλώσεις: Νέοι κωδικοί και το επιπλέον αφορολόγητο με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

0

Φοροτεχνικός εξηγεί τα τρία νέα στοιχεία που περιλαμβάνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις κι έχουν να κάνουν με την έκπτωση φόρου

Τρία νέα στοιχεία περιλαμβάνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, που έχουν να κάνουν με την έκπτωση φόρου: ο νέος κωδικός για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, οι μειώσεις του φορολογητέου εισοδήματος και οι αμοιβές για τις δαπάνες υγείας.
Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του Taxis για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν και εφέτος να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με πρώτη την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου, είπε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ.
Έκπτωση 3% θα έχουν και φέτος τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση και θα πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, είπε η κ. Μαννέ, πάνω από το 50% των φορολογουμένων δηλώνει ως εισόδημα το ποσό που είναι τα τεκμήριά του.
Η ιδιαιτερότητα των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι ότι υπάρχουν κωδικοί που «γλυτώνουν» φόρο από τους φορολογούμενους έως και 5.000 ευρώ, είπε.
Στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου οι ιατρικές δαπάνες μετρούν διπλά, ενώ υπάρχουν 20 κατηγόριες που οι δαπάνες για αυτές, μπορεί να μειώσουν το φορολογητέο ποσό έως και 30%, είπε.
Τα εισοδήματα θα είναι και εφέτος προσυμπληρωμένα. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ανατρέξουν σε προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να «χτίσουν» μια ανάλωση κεφαλαίου, είπε.
Στο Ε9 έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 12 Απριλίου, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν όποιες μεταβολές έγιναν στην ακίνητη περιουσία τους, ή διορθώσεις στοιχείων. Ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει και εφέτος σε 10 δόσεις με την πρώτη να ξεκινάει στο τέλος Μαΐου.
Πηγή:ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ