Χαλάει ο καιρός μετά τον καύσωνα

0
Ρίχνει σταδιακά τη θερμοκρασία το μελτέμι που έρχεται, ωστόσο δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς νέο κύμα ζέστης έρχεται από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, με το μελτέμι  να βοηθάει στην πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος. θα έχουμε κάποιες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες το απόγευμα καθώς θα περάσει μια πιο ψυχρή αέρια μάζα.

Καθώς αυτή συνδυάζεται με τις πολύ θερμές αέριες μάζες στα κάτω στρώματα και δημιουργούνται αυτά τα φαινόμενα και έντονη αστάθεια, όπου σε τοπικό επίπεδο μπορεί να δημιουργούν χαλαζοπτώσεις ή και κεραυνούς.

Σήμερα η μέρα ξεκινάει με συννεφιές και καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες,

Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, εσωτερικό της Πελοποννήσου, προς την περιοχή της κεντρικής Στερεάς, Κεντρική Μακεδονία θα συναντήσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω της ξηρότητας της ατμόσφαιρας.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Παρασκευή θα είναι μία ημέρα αστάθειας κυρίως στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και από το Σάββατο και την Κυριακή θα μπει το μελτέμι στο Αιγαίο, κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, θα περιορίσει την αστάθεια και θα εκτοπίσει την ζέστη προς τη δυτική Ελλάδα.

Αρκετή ζέστη θα κάνει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Από Δευτέρα θα αρχίσει να υποχωρεί το μελτέμι με θερμές αέριες μάζες να μετακινούνται από την Αφρική ανατολικά και στη συνέχεια βορειοανατολικά.

Όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή της άλλης εβδομάδας είναι αρκετά πιθανό να ζήσουμε ένα αντίστοιχο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ακόμα και 39 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα θα ξεκινήσει ένα κλίμα αποκλιμάκωσης το άλλο Σαββατοκύριακο.

Βρισκόμαστε σε ένα κλοιό θερμών αέριων μαζών και θα μας έρχονται αυτά τα διαστήματα για να ανεβάζουν τη θερμοκρασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ