Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΔΕΘ η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού συνεδρίου της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Εκθέσεων

0

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2025 το πανευρωπαϊκό συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI European Conference), με τον παγκόσμιο φορέα να δίδει με αυτή την απόφαση ψήφο εμπιστοσύνης στον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ΔΕΘ-Helexpo AE.

«Η απόφαση της UFI να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για τη σημαντική αυτή διοργάνωση ανακοινώθηκε σήμερα, στο πανευρωπαϊκό συνέδριό της στη Ζυρίχη, και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της κορυφαίας εκθεσιακής ένωσης στη ΔΕΘ-HELEXPO. Σηματοδοτεί δε την επάνοδο των μεγάλων εκθεσιακών οργανισμών στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της ΔΕΘ-HELEXPO (1925-2025)» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO AE, η οποία έχει ιδρυθεί την ίδια χρονιά με την UFΙ, το 1925. Ουσιαστικά, οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη, με το πανευρωπαϊκό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Ιουνίου. Μάλιστα, η UFI θα διοργανώσει εκείνες τις ημέρες, για πρώτη φορά, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα «European Event Week», με εκδηλώσεις για τη διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία, στην οποία θα ενταχθεί το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο.

«Την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό, παρουσίασε στη Ζυρίχη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UFI. Η ΔΕΘ-HELEXPO -που έχει επενδύσει στη διεθνή της δικτύωση, συμμετέχοντας ενεργά στα θεσμικά όργανα της διεθνούς εκθεσιακής κοινότητας- είναι μέλος της UFI από το 1927, με τη Θεσσαλονίκη μάλιστα να έχει φιλοξενήσει αντίστοιχες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων το 1958, το 1972 και το 2008» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Αποστολή της UFI -που μετρά 865 μέλη σε 88 χώρες ανά τον κόσμο- είναι να εκπροσωπεί, να προωθεί και να στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μελών της, αλλά και της εκθεσιακής βιομηχανίας διεθνώς._

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ