Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιάγια μία πενθήμερη συνάντηση που πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome.
Η φετινή διοργάνωση εξερευνά τη θεματική “FutuRetro” και μας καλεί να δούμε το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος. Παράλληλα με την κεντρική έκθεση στο εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome, η ομάδα του φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικά για το ADAF Stage, τη σκηνή που θα στηθεί στην Πλατεία Κοτζιά για τέσσερις ημέρες για να φιλοξενήσει τις κατηγορίες ADAF Music και Performance.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 18ου Athens Digital Arts Festival, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του ADAF Stage, που θα αποτελείται από performance και συναυλίες από ισχυρά ονόματα της εγχώριας ποπ και εναλλακτικής σκηνής. Είστε ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε τις διαθέσιμες προς όλους εκδηλώσεις του ADAF, που δύσκολα θα μείνουν απαρατήρητες και είναι σίγουρο ότι θα κλέψουν τις εντυπώσεις και του πιο απαιτητικού θεατή.
ADAF MUSIC
Το ADAF Music είναι μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ που όπως δηλώνει και το όνομα της είναι αφιερωμένη στην μουσική, αγαπημένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν είτε live, είτε προηχογραφημένα το έργο τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι μουσικές performance που θα πραγματοποιηθούν στο ADAF Stage θα συνοδεύονται με 3D Projection Mapping Show πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.
Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα του θα έχουν τα What’s Up Music Doubles, ένα πρότζεκτ του φεστιβάλ που γεννήθηκε υπό το πρίσμα της φετινής θεματικής του “FutuRetro”, με βαθιά πειραματική και αναστοχαστική διάθεση προς τη σύγχρονη ελληνική μουσική και τα κύρια χαρακτηριστικά της. Τι θα γινόταν αν μουσικοί με μεγάλη καλλιτεχνική σταδιοδρομία συναντούσαν τη νέα γενιά μουσικών της Ελλάδας; Πώς υπάρχουν στην ψηφιακή εποχή, πιο παραδοσιακά ακούσματα και ήχοι; Ποια η σχέση της προ-ηλεκτρονικής μουσικής με την παραγωγή του σήμερα; Τα What’s Up Music Doubles φέρνουν στο ADAF Stage απρόσμενες και μοναδικές συνεργασίες μεταξύ μουσικών από διαφορετικά είδη και χρονικές περιόδους, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο κράμα από τις μουσικές αναφορές της Ελλάδας.
Προγραμμα
Σάββατο 28 Μαΐου 2022
21:00 | Pan Pan x Καλλιόπη Μητροπούλου
Ένα live mixtape με επιλογές από τη δισκογραφία του Pan Pan, της Καλλιόπης Μητροπουλου, κλασικές συνθέσεις 17ου αιώνα και ποπ επιτυχίες του 20ου, όλα ενορχηστρωμενα με live sequencing, synths, βιολιά, turntables, φωνές και θόρυβο.
22:00 | Λένα Πλάτωνος x Die Arkitekt
Η Λένα Πλάτωνος και ο Die Arkitekt ανεβαίνουν στο ADAF Stage και παρουσιάζουν κομμάτια από τον νέο δίσκο του Die Arkitekt, καθώς επίσης και διασκευές σε κλασικά τραγούδια της Λένας Πλάτωνος από το σύνολο της δισκογραφίας της.
Κυριακή 29 Μαΐου 2022
21:30 Νίκος Τουλιάτος x Στέλιος Γιαννουλάκης
Ο Νίκος Τουλιάτος ένας μουσικός με μεγάλο ταλέντο στην τεχνική διαφόρων κρουστών και των drums, που έχει παίξει παντού, τα πάντα, με όλους, σε όλα τα είδη τέχνης τα τελευταία 50 χρόνια της μουσικής του περιπέτειας, θα συναντήσει για πρώτη φορά τον πειραματιστή μουσικό, συνθέτη και σχεδιαστή ήχου, Στέλιο Γιαννουλάκη σε ένα εκρηκτικό αυτοσχεδιαστικό μουσικό υπερθέαμα.
23:00 DJ Rico x Κάτια Πάσχου
Ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός και ως DJ Rico θα συναντήσει τη σοπράνο Κάτια Πάσχου για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας στο κοινό έναν εκρηκτικό και πρωτοπόρο συνδυασμό όπερας και χιπ χοπ. Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουν, θα παρουσιαστεί νωρίτερα την ίδια μέρα, στο εργαστήριο Classic (And) Hip Hop: Element Of An Innovative Creation (Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 19:00, Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο workshops@adaf.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Συναυλίες
Ακόμη, στο πλαίσιο του ADAF Music θα παρουσιαστούν στη σκηνή της Πλατείας Κοτζιά εξαιρετικοί μουσικοί καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε μία σειρά συναυλιών, που δεν πρέπει να χάσετε:
O Στέλιος Γιαννουλάκης, συνθέτης και σχεδιαστής ήχου, αυτοσχεδιάζει χρησιμοποιώντας modular συνθεσάιζερ, παιχνίδια με μία δημιουργική προσαρμογή κυκλωμάτων σε ηλεκτρονικές συσκευές παραγωγής θορύβου DIY και μηχανές τυμπάνων στο Disco Accuracy (Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, 20:00).
Το minimal synth duo, Incirrina θα παρουσιάσει τη μουσική performance Positronic Brains, μια ενιαία σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής όπου τα ambient ηχοτοπία εναλλάσσονται με κομμάτια και τραγούδια εμπνευσμένα από τρία ανθρωπόμορφα ρομπότ, δημιουργήματα ενός από τους μετρ της επιστημονικής φαντασίας, του Isaac Asimov (Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 20:00).
To darkwave-electro, synthwave, post punk σχήμα των Meat Injection παρουσιάζει στην σκηνή του 18ου Athens Digital Arts Festival το πρώτο του album με τίτλο System Anomaly (Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 20:00).
PERFORMANCE
Η performance της Myriam Bleau είναι εμπνευσμένη από τα γραπτά της Donna Haraway και τη μεθοδολογια του speculative architecture, το έργο Unsculpt εξερευνά με την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) τις σκηνές της φύσης και της πόλης που δημιουργούνται από τον συνδυασμό των ανθρώπινων και μηχανικών στοιχείων.