18ο Athens Digital Arts Festival “FutuRetro”: Έρχεται στην Πλατεία Κοτζιά 25-29 Μαΐου

0

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome. Η φετινή διοργάνωση εξερευνά τη θεματική “FutuRetro” και μας καλεί να δούμε το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Το πρόγραμμα

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αποτελείται από περισσότερα από 600 FutuRetro έργα που θα εμπίπτουν στις ήδη γνώριμες κατηγορίες του: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες και το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, το ADAF MUSIC, που φέτος θα επεκτείνεται και στο αστικό ιστό και συγκεκριμένα στο ADAF Stage, την σκηνή που θα στηθεί στην Πλατεία Κοτζιά ειδικά για να φιλοξενήσει μοναδικές performance, μουσικές και μη, σε συνδυασμό με Projection Mapping Show πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, το ADAF καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ