3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας: Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022

0

Το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας πέρασε στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

Πιο συγκεκριμένα, το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής για την πρόκριση στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022, με το project “ΝΙΑΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ” και πήρε το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό.

Η ιδέα

Τα Νιάτα είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στις παρυφές του Πάρνωνα στη Λακωνία. Είναι ένα χωριό με περίπου χίλιους κατοίκους και σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία παράγοντας το περίφημο Λακωνικό λάδι έξτρα παρθένο, τα περίφημα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια το μέλι, από τις πλαγιές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, καθώς και τα περίφημα κρασιά από τις ημιορεινές πλαγιές του Ζάρακα.

Ο προπονητής κύριος Κώσταγιάννης καθώς και η σύζυγός του η κυρία Γιάννου, που κατάγεται από το χωριό Νιάτα Λακωνίας υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο Νιάτων 8 χρόνια.

Αγάπησαν πολύ το χωριό και τους κατοίκους ανέπτυξαν βαθιές σχέσεις φιλίας με τους μαθητές και τους χωριανούς και θέλησαν μέσα από το project μας της αγροτικής ανάπτυξης να προβάλουν το χωριό μέσα από τα προϊόντα που παράγουν, και να θυμίσουν στους παλιούς τους μαθητές, τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στα Νιάτα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ