Τη χρηματοδότηση για την ανέγερση ακόμη μιας σχολικής πτέρυγας εξασφάλισε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής με την υπογραφή ένταξης της σχετικής πράξης στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Πρόκειται για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, ένα έργο προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ, το οποίο έρχεται να ολοκληρώσει την διαδικασία αποκατάστασης του σεισμόπληκτου σχολικού συγκροτήματος. 

Τρίωροφη η νέα πτέρυγα

Παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται χρόνια τώρα καθώς δεν είχαν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίηση του έργου. Η νέα πτέρυγα, θα είναι τριώροφη, με σύγχρονα υλικά ενεργειακής επάρκειας, απόλυτα προσβάσιμη για τα ΑμΕΑ, με αίθουσες διδασκαλίας, πολλαπλών χρήσεων, φαγητού, εργαστήρια ενώ, παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν χώροι άθλησης και πρασίνου. Φορέας Υλοποίησης και αυτού του έργου θα είναι η Α.Ε. «Κτιριακές Υποδομές» με την οποία ο Περιφερειάρχης και τα στελέχη της Περιφέρειας συνεργάζονται στενά και με συστηματικό τρόπο.

Παρόντες στην υπογραφή της Πράξης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλεξ. Καλογερόπουλος.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Σύμφωνα με την ένταξη της πράξης το έργο αφορά στην «Προσθήκη πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου», η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Το αντικείμενο του έργου αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου (ΚΤΙΡΙΟ Α) που αποτελεί προσθήκη στο υπάρχον 4ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Ν. Ηρακλείου και ανεγείρεται στη θέση παλαιάς πτέρυγας του Δημοτικού που κατεδαφίζεται. Το νέο κτίριο (ΚΤΙΡΙΟ Α) θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρείς ορόφους.

Το έργο περιλαμβάνει και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο Κτίριο Β, όπου θα πραγματοποιηθούν μικρής έκτασης καθαιρέσεις τοίχων, κουφωμάτων και ειδών υγιεινής. Θα χτιστούν εκ νέου κάποιο τοίχοι, και θα τοποθετηθούν νέα κουφώματα, σύμφωνα με την μελέτη. Θα γίνει αποκατάσταση πλακιδίων τοίχου στα W.C και δαπέδου, όπου απαιτείται. Το κτίριο θα βαφτεί εσωτερικά και εξωτερικά.

Στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευάζονται νέες ράμπες για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στον αύλειο χώρο του διδακτηρίου κατασκευάζονται κερκίδες και γήπεδο καλαθοσφαίρισης, βρύσες, μία πέργκολα και διαμορφώνονται χώροι πρασίνου και καθιστικά.

Λειτουργίες του κτιρίου

Οι λειτουργίες του νέου κτιρίου ανά επίπεδο θα είναι:

Υπόγειο: περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης.

Ισόγειο :περιλαμβάνει την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, κυλικείο, χώρους υγιεινής, Η/Μ χώρους, αντλιοστάσιο και αποθηκευτικούς χώρους.

Α΄ όροφος: περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας χώρο φαγητού και λοιπούς υποστηρικτικούς χώρους.

Β΄ όροφος: περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας, μία ξένων γλωσσών και μία Η/Υ.

Γ’ όροφος: περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας, μία Αισθητικής Αγωγής και ένα εργαστήριο Φυσικής – Χημείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here