4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για αυτή τη βδομάδα

0

Για μια εβδομάδα ανοίγει ένα παράθυρο τέχνης στο κοινό, που μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του 4ου Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση.

έχει και Διαγωνιστικό χαρακτήρα προσφέροντας στους 3 πρώτους νικητές, δωρεάν παραχώρηση θεατρικής σκηνής στο Θέατρο 2510 για την θεατρική σεζόν 2023-2024.

Στόχος του Φεστιβάλ Θέατρου 2510, είναι να προσφέρει ένα χώρο έκφρασης σε καλλιτέχνες, να ενώσει διαφορετικά είδη τέχνης, και ταυτόχρονα να ενισχύσει την συνεργασία και την αλληλεγγύη των καλλιτεχνών, σε μια εποχή που η Τέχνη έχει άμεση ανάγκη την στήριξη μας και εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένα μέσον για αφύπνιση, δημιουργία, και εξέλιξη.

Το ΘΕΑΤΡΟ 2510 με αγάπη και πάθος για την τέχνη του θεάτρου δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και στεγάζεται στην καλλιτεχνική γειτονιά των Εξάρχειων. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει αρκετές θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κάθε μέρα στο Ισόγειο και στον Α’ όροφο του Θεάτρου με Ελεύθερη Είσοδο:

17.00 -20.00 EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τίτλο «ΚΑΘΑΡΣΙΣ» ΙΙ της Θάλειας Καραγκούνη και του Παναγιώτη Λουκόπουλου

Εξιλέωση… με σκοτάδι και φως. … διʼ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν. Οι φωτογράφοι Θάλεια Καραγκούνη και Παναγιώτης Λουκόπουλος, προσπαθούν με έναν φωτογραφικό διάλογο, να εξαγνίσουν τα παθήματα και τις ενοχές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

17.00 -22.00 EΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

17.00 -23.00 ΒΑΖΑΑR με Βιβλία, Χειροποίητα Είδη Δώρων, Κοσμήματα

*Κατά την διάρκεια το Φεστιβάλ θα λειτουργεί και Bar για την οικονομική ενίσχυση του ΧΩΡΟΥ 2510.

ΠΕΜΠΤΗ 8/6

20.00: «ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του Dario Fo. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Στη μαύρη αυτή, πολιτική κωμωδία, νεκροθάφτες, πόρνες, πολιτικοί, καλόγριες, τρόφιμοι ψυχιατρείου, αστυνομικοί και μαύρες χήρες, μπλέκονται σε ένα εξωφρενικό γαϊτάκι παρεξηγήσεων και συμβάντων με σκοπό, στο τέλος, να αποκαλυφθεί ότι … spoiler δεν κάνουμε.

Παίζουν οι: Ανθίμου Αλεξία, Ασημακοπούλου Βαρβάρα, Βαρελάς Νικόλαος, Βλαχάκης Σωτήρης, Γαβριηλίδης Παναγιώτης, Κατράμανης Αριστείδης, Κολιού Αγγελική, Κουμπή Μαριαλένα, Κουκουτεγου Γιώτα, Λύκου Δήμητρα, Μαγκούτας Γιώργος, Μαργαρίτης Λευτέρης, Παπαδημητρίου Νάνσυ, Παπακώστας Αλέξανδρος, Παπασωτηρίου Βασιλική, Πολίτη Μυρσίνη, Σιάννος Τομέ-Γιώργος.

21.15: «ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» του Eduardo De Filippo. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Η κωμωδία του Eduardo De Filippo,μας μεταφέρει στη Νάπολη, σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες αλλά και αθώοι, ερωτευμένοι και μικροκομπιναδόροι, ήρωες όλοι της φημισμένης κωμωδίας. Μια διαχρονική, κωμική, ματιά σε μια κοινωνία όπου τα «φαντάσματα» είμαστε όλοι και όλες εμείς και όπου τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, την αλήθεια και το ψέμα, εντός και εκτός μας , συγχέονται.

Παίζουν οι: Παίζουν οι: Αντωνέλλου Δέσποινα, Αυγέρης Σωτήρης, Γιλντίζ Ντιρεντζάν, Γκέτσου Μαρίαν Μαγδαληνή Ζίνδρου Αλεξάνδρα, Κουτσογιάννη Ειρήνη, Κυριάκη Ναταλία, Ντούτσκα Ετιέν Στέφανος, Παπαμιχαήλ Ειρήνη, Πουσίνη Δέσποινα ,Σακελλαριάδη Ιωάννα, Σουρμελάκη Ειρήνη, Σταυροπούλου Ελευθερία, Τζουρντός Ευάγγελος

22.15: «SWEET DREAMS..BITTER REALITIES» της Τίνας Βασιλοπούλου (Ομάδα 4 action)

Ένα καμπαρέ ονείρων…Αναζητήσεων ερωτευμένων με την ύπαρξη…Το ανθρώπινο.

Ένα καμπαρέ μεταξύ της αρχής και του τέλους…

Εκεί που τα γλυκά όνειρα στενεύονται σε πικρές πραγματικότητες.

Ωσότου απελευθερωθούν να επιστρέψουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Στην αρχή…

Παίζουν οι: Αναστασία Βαμβακούση, Τίνα Βασιλοπούλου, Βαλέρια Ζαγάρη, Στεφανία Κωσταρέλου,Εύη Μασιάλα, Ανδριάνα Ντάση, Κατερίνα Σκόρδη, Τσούρα, Πόπη Φραγκουδάκη, Όλγα Φωτίου και ο Κωνσταντίνος Σκούντζος Σαξόφωνο: Γιάννης Ψειμάδας

23.15 -23.30: «EΡΩΤΑΣ»

Μονόλογος με κείμενα από: Crave Sarah Kane, Ανθρώπινη Φωνή Ζαν Κοκτώ, Σαλώμη Oscar Wilde

Παίζει η: Ειρήνη Αφεντούλη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6

19.00: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» της Virginia Woolf. Σκηνοθεσία Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου

Η αφηγήτρια παρατηρεί μια νυχτοπεταλούδα την ώρα που πεθαίνει. Περιγράφει το θάνατο της και μας δίνει την κοσμοθεωρία της για τη ζωή και το θάνατο. Στο τέλος η αφηγήτρια που είναι η ίδια η Βιρτζίνια Γουλφ αυτοκτονεί. Το πιο αυτοβιογραφικό και αλληγορικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ ανεβασμένο για πρώτη φορά.

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου

20.00: «ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» του Eduardo De Filippo, Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510)

21.15: «ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του Dario Fo, Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510)

22.15: «EΞΟΔΟΣ» από την ΧΟΡΩΔΙΑ 2510 & CompArte

Δύο χορωδίες που αποτελούνται από ερασιτέχνες με βαθιά αγάπη στην φωνητική και κοινωνική συνύπαρξη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα, a cappella (χωρίς συνοδεία) αλλά και με συνοδεία πιάνου, από όλο το φάσμα της χορωδιακής μουσικής. Μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του 20ου αιώνα, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική.

23.15-23.40: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ Μικρού Μήκους του Ανδρέα Παύλου

«ΠΑΓΩΤΑ»

Η Τζο ζει με το αγόρι της μέχρι που μια νέα γειτόνισσα μετακομίζει στο απέναντι διαμέρισμα. Η ανακάλυψη της queer πλευρά της έρχεται μέσω ενός παγωτού.

«A or B»

Αν από μια απάντηση κρινόταν όλη σου η ζωή θα τη σκεφτόσουν διπλά (μάλλον). Σηκώνεις το θυροτηλέφωνο και καθορίζεις τη ζωή σου;

*Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Σκηνοθέτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ