5 Δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

0

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα στην Αθήνα, δωρεάν τη Δευτερα 14/11. Ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη με ελεύθερη είσοδο από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί, αλλά να μην ξοδέψει.

Ο Andre Monet παρουσιάζει τους “Legends”

Την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα παρουσιάζει ο Καναδός καλλιτέχνης Andre Monet, η οποία εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην οδό Σκουφά στις 14 Νοεμβρίου, με τίτλο “Legends”. Ο Andre Monet αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Θα είναι μάλιστα παρών στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς έχει μετακομίσει τους τελευταίους έξι μήνες, μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγο του, Joanne Vrakas και τα δύο τους αγόρια στη χώρα μας. Εκείνη είναι τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημοσιογράφος και μαζί με τον Antre Monet, αποτελούν ένα από τα πλέον δημοφιλή ζευγάρια στον Καναδά.

Εμπνευσμένος από τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη μόδα, αλλά και την πολιτική και κοινωνική ζωή, ο Andre Monet, παρουσιάζει με τη δική του μοναδική τεχνική “Θρύλους” της παγκόσμιας σκηνής. Δημιουργεί μοναδικά κολάζ από χάρτες και εφημερίδες, πάνω στα οποία ζωγραφίζει στη συνέχεια τα πορτραίτα του, αφήνοντας αποσπάσματα των χαρτών και αποκομμάτων να αναδύονται στην επιφάνεια και να γίνονται μέρος του προσώπου. Αυτή η τεχνική αποτελεί σήμερα και την υπογραφή του.

Στα έργα του παρελαύνουν από την Βασίλισσα Ελισάβετ τη Β΄ της Μεγάλης Βρετανίας, ως μοντέλα της διεθνούς showbiz. Ανάμεσα στους θρύλους από το σινεμά, οι Όντρεϊ Χέπμπορν, Τζέιμς Ντιν, Μέριλιν Μονρόε, Αντζελίνα Τζολί, από τον χώρο της μουσικής οι Μαρία Κάλλας, Φρέντι Μέρκουρι, Ντέιβιντ Μπάουι, αλλά και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ από τον χώρο της πολιτικής, η Κοκό Σανέλ και το μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι, από τη μόδα. Στα πορτρέτα του και Έλληνες θεοί όπως ο Απόλλωνας και η Περσεφόνη τους οποίους δημιουργεί με πολλές μικρές τελείες που αποδίδουν τα χαρακτηριστικά τους.

Στη νέα του έκθεση στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα πιο θρυλικά πρόσωπα της παγκόσμιας σκηνής και να ανακαλύψτε τη νέα σειρά εμβληματικών Θεών, εμπνευσμένη από τη νέα ζωή του Andre Monet εδώ στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: Διάρκεια έκθεσης ως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Kapopoulos Fine Arts: Σκουφά 5, Κολωνάκι, 10673, Αθήνα, τηλ. 210 3637 652.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Το Τραγούδι της Γης”

Η έκθεση με τίτλο “Το Τραγούδι της Γης”- που παρουσιάζεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” και περιλαμβάνει 25 ζωγραφικά έργα των Χρύσα Βέργη, Κώστα Παπανικολάου, Μανώλη Χάρου και Αχιλλέα Χρηστίδη- πραγματεύεται ποικίλα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής Γης και αποτελεί το σημείο συνύπαρξης της σύγχρονης τέχνης και του περιβάλλοντος. Τέσσερις καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τη φύση, άλλοτε εξ’ επαφής, άλλοτε από μνήμης (out of memory) και αναζητούν τους παράγοντες που στοιχειοθετούν το ωραίο. Με λίγα λόγια, εξετάζουν τον τρόπο που βλέπει το μάτι. Η θεματολογία τους περιορίζεται στις σκηνές της υπαίθρου. Λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές προσπαθούν να αποδώσουν το σήμερα σύμφωνα με τις εικαστικές τάσεις της εποχής μας αλλά και με διάθεση ποιητική.

Χρησιμοποιούν την παλέτα τους για να εκφράσουν το συναίσθημα, το πάθος και την ένταση. Εμφανείς είναι οι έμμεσοι απόηχοι τόσο από την Βυζαντινή τέχνη όσο και από τα ευρωπαϊκά κινήματα της πρώιμης Αναγέννησης αλλά και του τέλους του 19 ου και των αρχών του 20ου αι., που αποτύπωναν φωτογραφικά και με ρομαντική διάθεση τη Γη, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην έλευση του μοντερνισμού, όπου οι καλλιτέχνες επιλέγουν μια πιο ελεύθερη πινελιά και δημιουργούν τοπία με αφηγηματικές ενίοτε τάσεις, απαλλαγμένα από τους κανόνες της φωτογραφικής αποτύπωσης και του ρεαλισμού.

Πληροφορίες: Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, Σπύρου Μουστακλή 23, 13122 Ίλιον, (Έξοδος 7 από Αττική Οδό, Άγιοι Ανάργυροι-Αχαρναί –Κατεύθυνση προς Ελευσίνα), Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 21:00. Εως 15 Ιανουαρίου 2023, Πληροφορίες: Τηλ.: 21 0232 3163.

“Seeing the Invisible” στον Εθνικό Κήπο

Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Seeing The Invisible”, την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Οι επισκέπτες καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.

Πληροφορίες: Διάρκεια έκθεσης: Οκτώβριος 2022 – Σεπτέμβριος 2023. Ώρες επίσκεψης: τις ώρες λειτουργίας του Εθνικού Κήπου (από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ