86η ΔΕΘ: Η περιήγηση Μητσοτάκη στα περίπτερα

0

Στα περίπτερα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα, με υπουργούς και με αυτοδιοικητικούς της πόλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγείται στην Έκθεση.

Ρόλο… ξεναγού έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στο περίπτερο 1 έχουν τοποθετηθεί προσομοιωτές των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και F-35, προσομοιωτής για πτήση με ελικόπτερο Sikorsky, για βολή υποβρυχίου, αλλά και περιήγηση στο πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως «Οδυσσέας και οι Έλληνες της θάλασσας».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το thesstoday, υπάρχει για τους επισκέπτες περιήγηση στα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HNBelharra και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου.

5675126

«Σάρκα και οστά παίρνει το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ»

Το έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ «παίρνει σάρκα και οστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και εξέφρασε τη σιγουριά ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός προϋπολογισμού και εντός χρονοδιαγράμματος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

«Χαίρομαι πολύ γιατί μία ιδέα, που πολλοί χαρακτήριζαν επιστημονικής φαντασίας παίρνει σάρκα και οστά και αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης οπτικοποιημένο το σχέδιο μας για την ανάπλαση της ΔΕΘ», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Τώρα που το βλέπουμε οπτικοποιημένο καταλαβαίνουμε το μέγεθος της παρέμβασης. Είναι πραγματικά η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που θα μπορούσε να γίνει στην πόλη και θα είναι ένα εκθεσιακό κέντρο το οποίο εκτός από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα έχει και τη μοναδική ιδιότητα να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε αντίθεση με όλα τα άλλα εκθεσιακά κέντρα τα οποία βρίσκονται συνήθως έξω και να επικοινωνούν με τις πόλεις οι οποίες τα φιλοξενούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός και για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΘ- helexpo, ώστε να βρεθούν χρήματα για την εκπόνηση μελετών, όπως και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία πού έχουν συμφωνηθεί με τα αρμόδια υπουργεία.

«Πάμε καλά στο θέμα της ανάπλασης», είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, σημείωσε πώς οι κατασκευαστικές εργασίες θα γίνονται εν λειτουργία και για αυτό πιστεύει ότι το 2026 θα μπορούν να γίνουν τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού κέντρου και ίσως υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην πλήρη ολοκλήρωση των έργων. Για το νέο συνεδριακό κέντρο είπε ότι βιοκλιματικά και ψηφιακά θα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, ίσως και σε όλο τον κόσμο και θα εξασφαλίζει μεγάλη μείωση και κατανάλωση ενέργειας.

Πριν από τη συνάντηση με τη Διοίκηση τηςΔΕΘ-Helexpo ο πρωθυπουργός παρέστη στον αγιασμό για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος σε υπαίθριο χώρο μπροστά στην είσοδο των γραφείων Διοίκησης.

Συνάντηση με νέους
Δεκάδες μέλη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ από τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν μια συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών της 86ης ΔΕΘ, στην οποία βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερος ήταν ο ενθουσιασμός μεταξύ των νέων οι οποίοι έσπευσαν να τον καλωσορίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μαζί με τους νέους για αρκετή ώρα, συνομίλησε μαζί τους, με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου και πολλά μέλη της οργάνωσης για τις προσεχείς δράσεις της αλλά και την προώθηση πολιτικών με άμεση στόχευση τη νεολαία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

5675138

Το παρών στην συνάντηση της ΟΝΝΕΔ έδωσαν κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης και της ΝΔ, όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Ζέττα Μακρή, Λίνα Μενδώνη,Γιώργος Κώτσηρας, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Χαρδαλιάς, Σοφία Ζαχαράκη, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Στέλιος Πέτσας, Χάρης Θεοχαρης, Νίκος Ρωμανός, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Σμυρλής, Γιωργος Πατούλης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Κωνσταντίνος Κουκάκη, Άγγελος Συρίγος, Θεόδωρος Λιβάνιος, Γιάννης Οικονόμου, Έλενα Ράπτη, Στέλιος Κονταδάκης, Τάσος Γαϊτάνης, Θάνος Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Άννα Ροκοφύλλου και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ