95α Όσκαρ: Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων – Ποια ταινία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα το 2023

0

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το ελληνικό κινηματογραφικό έργο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 95α Όσκαρ απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρόσκληση αφορά στους Έλληνες κινηματογραφιστές που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτά προβλέπονται από τον κανονισμό της φετινής διοργάνωσης των Όσκαρ. 

Αποκλειστική αρμοδιότητα

Σχετικά με την διαδικασία επιλογής καθώς και για την υποβολή στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου του ελληνικού κινηματογραφικού έργου το οποίο προτείνεται από τη χώρα μας ως υποψήφιο για το βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, το υπουργείο Πολιτισμού έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με όσα τονίζει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία οφείλουν να υποβάλουν την υποψηφιότητα της ταινίας τους απευθείας στο υπουργείο, προκειμένου να αξιολογηθεί από την Επιτροπή που συγκροτείται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η Επιτροπή ακολούθως γνωμοδοτεί στον αρμόδιο Υφυπουργό, ο οποίος και εκδίδει την τελική Απόφαση. Διευκρινίζεται ότι προτάσεις τρίτων φορέων δεν παράγουν οποιεσδήποτε συνέπειες ούτε συνιστούν δέσμευση για την Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού». 

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία για την επιλογή του ελληνικού κινηματογραφικού έργου το οποίο προτείνεται από την Ελλάδα ως υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην βραβείο ξενόγλωσσης ταινίας) καθορίζεται στο άρθρο 35 του ν. 3905/2010 και εξειδικεύεται στη με αρ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/53689/01.06.2012 Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: «Εκπροσώπηση της Ελλάδος στις διαδικασίες του βραβείου OSCAR» (ΦΕΚ Β΄ 1829).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ