Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Κόκκινοι κάδοι για τη συλλογή ρούχων και παπουτσιών

0

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom τοποθέτησε κόκκινους κάδους συλλογής ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών σε 20 σημεία και στις 3 Κοινότητες της πόλης.

Οι Δημότες και οι Κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού θα πρέπει να τοποθετούν τα ρούχα, υποδήματα και λευκά είδη καθαρά, μέσα σε σακούλες, τις οποίες θα τοποθετούν στους κόκκινους κάδους.

 

Τριπλό όφελος

Το όφελος από αυτή την ενέργεια είναι τριπλό, καθώς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου θα παίρνει όσα ρούχα και παπούτσια είναι κατάλληλα και θα τα διαθέτει ανάλογα με τις ανάγκες του, θα εκλείψει το φαινόμενο να πετιούνται ρούχα έξω από τους κάδους και φυσικά, όσα δεν θα διατίθενται μέσω του Παντοπωλείου, θα ανακυκλώνονται.

Όλη αυτή η διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας αλλά κυρίως, τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τη δαπάνη για τη συλλογή και μεταφορά των μεταχειρισμένων αυτών ειδών, καθώς και το κόστος προμήθειας και της δωρεάν τοποθέτησης των απαιτούμενων κάδων, καλύπτει εξ ολοκλήρου γνωστή εταιρεία.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα σημεία τοποθέτησης των κόκκινων κάδων μπορείτε να επικοινωνείτε με τον δήμο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ