Οι τελευταίες δράσεις της παράταξης “Δήμος Μπροστά+”

0

Η παράταξη “Δήμος Μπροστά+” συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα της με παρεμβάσεις, δράσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά τα δελτία τύπου:

Στηρίζουμε τις δράσεις του Σικιαρίδειου

Το διήμερο bazaar των πασχαλινών δημιουργιών των εκπαιδευόμενων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και τα στελέχη της παράταξης Σοφία Γουναροπούλου και Χαράλαμπος Καρανάσος.
Ήταν μια ακόμα πολύ όμορφη δράση που αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την διοίκηση και το προσωπικό του Σικιαρίδειου, στην οποία είμαστε πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί.
Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:
«Το Σικιαρίδειο είναι ένα σημείο αναφοράς προσφοράς, αγάπης και αλληλεγγύης για την ευρύτερη περιοχή μας. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βρισκόμαστε στις εκδηλώσεις του και να στηρίζουμε τo έργο του. Οι πασχαλινές δημιουργίες των εκπαιδευόμενων μας εντυπωσίασαν για μία ακόμα φορά. Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Ιδρύματος, Κορίνα Λιούτα, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την άοκνη προσπάθειά τους».

 

Καθαρά, προσβάσιμα και ασφαλή πεζοδρόμια για όλους

 

Μία από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας, τόσο ως δημοτική παράταξη, αλλά πρωτίστως ως πολίτες που διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη που ζούμε, είναι η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.

Ιδιαίτερα δε οι πεζοί, θα πρέπει να φροντίσουμε να μετακινούνται σε καθαρά και ασφαλή πεζοδρόμια, χωρίς να νιώθουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο για την μετακίνησή τους.

Αυτό, δυστυχώς, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν συμβαίνει. Η εικόνα των πεζοδρομίων δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, που σέβεται τους δημότες της. Ενδεικτική είναι η εικόνα, όπως αυτή αποτυπώνεται σε δύο μόνο φωτογραφίες,  από τις οδούς Παπαναστασίου και Χρυσανθέμων στη Λυκόβρυση. Χορταριασμένα πεζοδρόμια, ξύλα, κλαδιά, ακόμα και έπιπλα, είναι παρατημένα για καιρό πάνω στα πεζοδρόμια, καθιστώντας αδύνατη την διέλευση των πεζών, οι οποίοι προφανώς αναγκάζονται να βγουν στο οδόστρωμα για να μετακινηθούν.

Είναι μια κατάσταση που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ζουν και να μετακινούνται σε μια ασφαλή, προσβάσιμη και φιλική πόλη για όλους. Είναι μέγιστη προτεραιότητά μας η διασφάλιση των παραπάνω για όλους. Φροντίζουμε για την ασφάλεια των πεζών, των μαθητών μας, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Καθαρά, διευρυμένα και ελεύθερα πεζοδρόμια για όλους. Αλλάζουμε την πόλη μας, χαιρόμαστε τις γειτονιές μας.

 

Παιδική γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 η Παιδική γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «δήμος Μπροστά+» και συντόνισε η δημότης – συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Φραντζέσκα  Αλεξοπούλου Πετράκη, στην πανέμορφη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό του υποψηφίου δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριου Ψυχάλη, που καλωσόρισε τους μικρούς μας καλεσμένους, αλλά και τους γονείς τους, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Παναγιώτη Μπόλλα, για την φιλοξενία στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και την ομάδα της παράταξης που συνεργάστηκε στενά για την οργάνωση της εκδήλωσης, αποτελούμενη από τις: Μαρία Τραγάδη (τακτικό μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ), Κατερίνα Φασουλά (Δημοτική Σύμβουλος), Ελένη Μανδαμαδιώτου (μέλος Σχολικής Επιτροπής), Φραντζέσκα Αλεξοπούλου (Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου), Μαρίνα Μαγκουρίλου, Φανή Γραμμένου και Σπυριδούλα Σίννη.

Για το παραμύθι και την σημασία του στη ζωή των παιδιών μίλησαν οι: Σταυρούλα Αλεξίου – Εκπαιδευτικός (Προϊσταμένη 145ο Νηπιαγωγείου Αθηνών), Κατερίνα Φασουλά – Εκπαιδευτικός (1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης), Κατερίνα Κωτσιοπούλου– Εκπαιδευτικός (Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση) και η Μαρίνα Μαγκουρίλου, Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Η Ελένη Μανδαμαδιώτου, διάβασε απόσπασμα από το μήνυμα του εορτασμού της 2ας Απριλίου “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με” από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Επίσης, παρουσιάστηκε το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο παραμύθι “Φίλοι; Φως Φανάρι” (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)  από την συγγραφέα του.

Στη συνέχεια οι μικροί: Αρης Συρράκης (3ο Δημ. Σχ. Πεύκης), Ανδρέας Στρατουδάκης (4ο Δημ. Σχ. Πεύκης) και Ανδρέας Χατζηπαύλου (1ο Δημ. Σχ. Πεύκης), Πάνος Σιδηρόπουλος, Παναγιώτης Ζαφείρης και Έκτορας Τζιρίτας (145 Νηπ. Αθηνων) και πολλά άλλα παιδιά (η Βασική, η Μελίνα ο Γιώργος κ.α) μας είπαν ποιο είναι το αγαπημένο τους βιβλίο και μας εντυπωσίασαν τόσο με την ευφράδεια λόγου τους, όσο και με την κριτική τους ματιά, που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Η ζεστή αυτή εκδήλωση έκλεισε με δωράκια που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά και με την  υπόσχεση προς όλους, ότι αυτή, η πρώτη ουσιαστική και δημιουργική συνάντηση μας στην δημοτική βιβλιοθήκη θα επαναληφθεί σύντομα! Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τα παιδιά και δέσμευσή μας είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτά.

 

 

 Χάρης Ζαρωτιάδης: «Καθαρά, προσβάσιμα και ασφαλή πεζοδρόμια για όλους»

 

*Ο Χάρης Ζαρωτιάδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης
Μία από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας, τόσο ως δημοτική παράταξη, αλλά πρωτίστως ως πολίτες που διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη που ζούμε, είναι η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.
Ιδιαίτερα δε οι πεζοί, θα πρέπει να φροντίσουμε να μετακινούνται σε καθαρά και ασφαλή πεζοδρόμια, χωρίς να νιώθουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο για την μετακίνησή τους.
Αυτό, δυστυχώς, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν συμβαίνει. Η εικόνα των πεζοδρομίων δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, που σέβεται τους δημότες της. Ενδεικτική είναι η εικόνα, όπως αυτή αποτυπώνεται σε δύο μόνο φωτογραφίες, από τις οδούς Παπαναστασίου και Χρυσανθέμων στη Λυκόβρυση. Χορταριασμένα πεζοδρόμια, ξύλα, κλαδιά, ακόμα και έπιπλα, είναι παρατημένα για καιρό πάνω στα πεζοδρόμια, καθιστώντας αδύνατη την διέλευση των πεζών, οι οποίοι προφανώς αναγκάζονται να βγουν στο οδόστρωμα για να μετακινηθούν.
Είναι μια κατάσταση που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ζουν και να μετακινούνται σε μια ασφαλή, προσβάσιμη και φιλική πόλη για όλους. Είναι μέγιστη προτεραιότητά μας η διασφάλιση των παραπάνω για όλους. Φροντίζουμε για την ασφάλεια των πεζών, των μαθητών μας, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Καθαρά, διευρυμένα και ελεύθερα πεζοδρόμια για όλους. Αλλάζουμε την πόλη μας, χαιρόμαστε τις γειτονιές μας.

 

Μαρήλια Νικολαΐδου: «Μπορούμε να διεκδικήσουμε μια Βιώσιμη Πόλη»

 

*Η Μαρήλια Νικολαΐδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πεύκης

Ένα από τα ιδιαιτέρως σημαντικά προγράμματα της Ε.Ε. και του ΕΣΠΑ είναι η ”Βιώσιμη Πόλη”, πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των δημάρχων. Δύο από τις πολλές ενότητες που περιλαμβάνει είναι:

1. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑ). Κλειδί για τον 21ο αιώνα. Είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενιάς χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις δυνατότητες των μελλοντικών. Είναι μια συνεχής αλλαγή πορείας και προσαρμογής των αναγκών του παρόντος, μέσα από την ισόρροπη και ισότιμη επιδίωξη των τριών πυλώνων της ΒΑ: Οικονομία – Περιβάλλον – Κοινωνία. Τα πάντα, φυσικά, πραγματοποιούνται μόνο με τον εποικοδομητικό διάλογο όλων των ενδιαφερόμενων.

2. Το ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ). Είναι ένα στρατηγικό έργο που οργανώνει τις μετακινήσεις των πολιτών και τις διανομές εμπορευμάτων στις αστικές περιοχές. Εστιάζει στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των ατόμων αντί της εξυπηρέτησης των οχημάτων στον διαθέσιμο αστικό χώρο, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλά τα οφέλη ενός ΣΒΑΚ, για την πόλη μας, όμως, ξεχωρίζω την ασφάλεια στις μετακινήσεις, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ηχορύπανσης, της κατανάλωσης καυσίμων, καθώς και την ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.

Το ΣΒΑΚ είναι το εργαλείο των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι στόχοι των σχεδίων ΣΒΑΚ εκπονούνται στους Δήμους της χώρας μας για την εφαρμογή της Βιώσιμης Κινητικότητας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχει πολίτης σήμερα στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης , που να μην έχει παράπονα για την κατάσταση των πεζοδρομίων (σ.σ. «Δρόμος Πεζού») είτε γιατί απλά δεν υπάρχει, είτε γιατί έχει εμπόδια και συνεχώς ανεβοκατεβαίνει στον δρόμο με κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, είτε γιατί υπάρχουν κακοτεχνίες και δεν μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες πολιτών. Ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, μητέρες με μωρά, φέροντες καρότσι λαϊκής κ.α.

Ένας δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, που σέβονται την εντολή που τους έδωσαν οι πολίτες, από τα πρώτα που θα έπρεπε να έχουν στην φροντίδα τους είναι η ασφάλεια. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η ασφαλής μετακίνηση των πεζών.
Μπορούμε να παρέμβουμε χωρίς να χρειαστεί να πληγώσουμε το φυσικό περιβάλλον, αφαιρώντας το πράσινο που είδη υπάρχει στα πεζοδρόμια της πόλης.

Με γνώμονα την Βιωσιμη Κινητικοτητα και, βάση του οδηγού ανασχεδιασμού αστικών οδών αρμοδιότητας δήμων, μπορούμε να πετύχουμε την απόδοση του ελάχιστου αναγκαίου χώρου για την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων μέσων και στάθμευση μόνο στην μία πλευρά του δρόμου, με αντίστοιχη αναδιανομή του χώρου υπέρ των ήπιων μέσων μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο).

 

Μαρία Τραγάδη: «Απλώνουμε δίχτυ προστασίας, βάζουμε τέλος στον ενδοσχολικό εκφοβισμό»

 

*Η Μαρία Τραγάδη είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει γνωστά μαζικά περιστατικά ενδοσχολικής βίας με τέτοια αγριότητα που μας έχουν σοκάρει όλους. Η κατάσταση είναι τέτοια που, πλέον κυριαρχεί ο φόβος ότι με αυτή την αγριότητα που εκφράζεται η βία στους νέους μας, δεν είναι απίθανο να θρηνήσουμε κι άλλες απώλειες ζωών. Όμως, δεν θα πρέπει να είναι αυτός μόνο ο φόβος που μας αναγκάζει να σκύψουμε βαθιά στο πρόβλημα.
Ως γονείς, αλλά και ως μια γενιά ανθρώπων που έχει μεγαλώσει και ωριμάσει, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, να τα συμβουλέψουμε, να τα προστατέψουμε και, πάνω από όλα, να τα ακούσουμε. Ο σχολικός εκφοβισμός δεν χρειάζεται να φτάσει στο αναπόφευκτο για να δράσουμε. Η ψυχολογία των παιδιών, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, αλλά και με τις συνέπειες του εγκλεισμού λόγω της υγειονομικής πανδημίας, που έχει μετακυλήσει σημαντική πίεση στα νοικοκυριά, είναι ακόμα πιο εύθραυστη από όσο αρμόζει στην ηλικία τους. Οι νέοι μας έχουν επωμιστεί ηθικά και ψυχολογικά βάρη που σίγουρα δυσκολεύονται να διαχειριστούν.
Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα βίας εντός και εκτός των ορίων των σχολείων μας.
Απαιτούνται άμεσες, δραστικές λύσεις για να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων για να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Ενίσχυση των σχολικών δομών με ειδικούς ψυχολόγους, συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών με την Αστυνομία, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα αναδεικνύουν το πρόβλημα και θα αποτρέπουν τα παιδιά από το να καταφεύγουν στη βία για να λύσουν τους προβληματισμούς τους.
Και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ενθάρρυνση των νέων που είναι θύματα ενδοσχολικού εκφοβισμού, να μιλήσουν, να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους. Είναι πιθανό να μην παρατηρήσουμε κάποια προβλήματα. Δεν είναι όμως επιλογή να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα αντιμετωπίσουμε.
Ακούμε τους νέους μας, απλώνουμε δίχτυ προστασίας, βάζουμε τέλος στον ενδοσχολικό εκφοβισμό, δίνουμε φτερά στα παιδιά μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

 

Συγχαρητήρια στο ΚΟΙΠΑΠ για την παράσταση «Ω, Γη της Ιωνίας»

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί προτεραιότητα στην διαρκή και αέναη προσπάθεια να μην χαθεί ο Πολιτισμός και οι ρίζες της πατρίδας μας. Αυτή ήταν η αφορμή για να βρεθούμε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου παρουσιάστηκε από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ η παράσταση «Ω, Γη της Ιωνίας», στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και τα στελέχη της παράταξης Κωνσταντίνος Αργείτης, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Μαρήλια Νικολαϊδου, Κώστας Ξανθόπουλος, Γιώργος Στιβαχτής και Μαρία Φαραστέλη, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αφιέρωμα στις μνήμες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, έναν αιώνα μετά την μεγαλύτερη τραγωδία της νεότερης Ιστορίας της πατρίδας μας.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική παράσταση βασισμένη σε προσωπικές μαρτυρίες, αλλά και σε κείμενα των εκ των κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, Ηλία Βενέζη και Διδώς Σωτηρίου. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου για αυτή την πρωτοβουλία και την εξαιρετική παράσταση που παρουσίασαν. Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί προτεραιότητα. Είναι χρέος μας να μαθαίνουν οι επόμενες γενιές την ιστορία του τόπου μας. Στηρίζουμε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα  και θα είμαστε στο πλευρό όλων των συλλόγων και φορέων που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ