Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

0

Προς το τέλος της βαίνει η περιπέτεια με τη φωτιά στο βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάγγιση των 7 και πλέον τόνων υγραερίου από το βυτίο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένεται η απομάκρυνση του βυτιοφόρου οχήματος.

Την ίδια στιγμή, άνοιξαν δύο ρεύματα στην παλιά και τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Το θρίλερ ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι όταν και ξέσπασε η φωτιά στο βυτιοφόρο και σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική, ενώ έκλεισε και η νέα εθνική. Η Παλαια Εθνική οδός έκλεισε και αυτή κατα διαστήματα ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος και ουρές χιλιομέτρων με οδηγούς να εγκλωβίζονται για ώρες.

Εξαιτίας της ιδιαίτερα χρονοβόρας και ευαίσθητης διαδικασίας απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού (υγροποιημένο αέριο), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, και της υψηλής επικινδυνότητας, που προκύπτει από την προσέγγιση τυχόν οχημάτων, έως το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι οδηγοί παρακαλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθύνθηκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ