SEPTONA: Μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που εξάγει σε περισσότερες από 70 χώρες

0

Πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, μια οικογενειακή εταιρεία, με μακρά ιστορία στο χώρο, που κατάφερε να ξεχωρίσει με την τεχνογνωσία και την ποιότητα των προϊόντων προσωπικής περιποίησης και υγιεινής που παράγει, να αναγνωριστεί και πλέον να εξάγει σε περισσότερες από 70 χώρες.

Η SEPTONA συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των πιο δυναμικά αναπτυσσόμενων εταιρειών, με ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, προϊοντικό χαρτοφυλάκιο που εμπλουτίζεται συνεχώς και πολλά σχέδια για την οργανική της ανάπτυξη τα χρόνια που έρχονται.

Πενήντα χρόνια διαδρομής στο χώρο της προσωπικής φροντίδας

Η SEPTONA ιδρύθηκε το 1975 και είναι μία 100% Ελληνική οικογενειακή εταιρία. Το 1982, ο Θωμάς και η Ρόη Ευαγγελίου,  εξαγοράζουν το 50% της εταιρίας, ενώ μετά  από οκτώ χρόνια αποκτούν τον πλήρη έλεγχο.

Σύντομα η παραγωγή καθετοποιείται και η εταιρία  αναπτύσσεται, παράγοντας εξ ολοκλήρου και όλα  τα μέρη του προϊόντος, από τα πλαστικά sticks και το βαμβάκι έως την τελική συσκευασία.

Το 1992 αποτέλεσε, επίσης, χρονιά ορόσημο καθώς η εταιρεία προσανατολίστηκε στις εξαγωγές παράλληλα με την επέκταση σε νέα προϊόντα.

Πλέον η εταιρεία αποτελεί έναν από τους  ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων ατομικής φροντίδας και υγιεινής παγκοσμίως με εξαγωγική δραστηριότητα και στις 5 ηπείρους. Είναι χαρακτηριστικό πως το 40% των εξαγωγών πραγματοποιείται στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Οι σημαντικότερες αγορές της είναι η Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει παρουσία επίσης σε αγορές των ΗΠΑ, Νότιας Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας αλλά και Αφρικής.

Οι εγκαταστάσεις

Η SEPTONA απασχολεί σήμερα περισσότερους  από 600 εργαζομένους και διαθέτει έξι υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής. Πέντε  μονάδες στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας και μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Βουλγαρία, συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ.. Επιπλέον διαθέτει τέσσερα κέντρα διανομής στις χώρες της  Κεντρικής Ευρώπης.

Μέσα από διαρκείς επενδύσεις σε έρευνα και  ανάπτυξη σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, εξασφαλίζεται η παραγωγή άριστης ποιότητας καινοτόμων προϊόντων.

Σημειώνεται πως στις καινοτόμες εγκαταστάσεις της SEPTONA υπάρχουν προηγμένες μονάδες παραγωγής, οι οποίες ακολουθούν σύγχρονο σχεδιασμό και είναι πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα  τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, τα εργοστάσια της εταιρίας είναι πιστοποιημένα κατά IFS-HPC, το υψηλότερο πιστοποιητικό που απονέμεται  σε εταιρίες του κλάδου.

Οι φετινές επενδύσεις

Η αύξηση των εξαγωγών σε  νέες χώρες καθώς και η σημαντική ενίσχυση  των μεριδίων αγοράς στην Ελλάδα, σε όλες  τις κατηγορίες και κυρίως στην κατηγορία των  μωρομάντηλων, οδήγησε τις πωλήσεις του ομίλου  κατά τη διάρκεια του 2022 να ανέρχονται σε 100  εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις την περίοδο 2010-2022 ανέρχονται  σε 62 εκατ. ευρώ ενώ οι προγραμματισμένες επενδύσεις για φέτος εστιάζουν σε δύο πυλώνες: την ενίσχυση των παραγωγικών γραμμών, την περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και την ενδυνάμωση των πρακτικών βιωσιμότητας στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Septona.

Πού θα κατευθυνθούν οι φετινές επενδύσεις:

Για το 2023, έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις για την ενίσχυση των γραμμών παραγωγής μας και την περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας, με αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού. Διαρκής μας στόχος είναι να ενισχύουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, επενδύοντας στην καινοτομία.

Και καθώς η Βιωσιμότητα των επιχειρήσεων είναι πλέον μονόδρομος, επενδύουμε ώστε η Septona, ως σύγχρονη επιχείρηση, να ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές και οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Μέσα στον Ιούλιο ολοκληρώνεται και η επένδυσή μας, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων στα Οινόφυτα Βοιωτίας. H επένδυση αυτή θα καταστήσει τη συνολική λειτουργία μας στην περιοχή αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt-hours (GWh) ενέργειας.

Ποιο είναι το όραμα και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια για την Septona:

Το όραμα της Septona διαχρονικά είναι να προσφέρει στους ανθρώπους τη Φροντίδα που τους αξίζει. Αυτό είναι κάτι που δεν μεταβάλλεται. Μένει αναλλοίωτο και διαπερνά κάθε τι που κάνουμε.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε άριστα προϊόντα σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες καθημερινές ανάγκες. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουμε την έρευνα για τη δημιουργία νέων προϊόντων, ενισχύουμε την παραγωγή μας με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και επενδύουμε στην τεχνογνωσία των ανθρώπων μας.

Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να επεκτείνουμε το μερίδιο μας στην αγορά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προσφέροντας πάντα το καλύτερο και πάντα με προσήλωση στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας. Ήμαστε και παραμένουμε ελληνική επιχείρηση, γι’ αυτό και η δραστηριότητά μας – κάθε κομμάτι της –  χαρακτηρίζεται από το Νοιάξιμο και τη Φροντίδα, έννοιες καθαρά ελληνικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ