Elevate Greece: Ετήσιος απολογισμός – Στις 618 οι εταιρείες, με περισσότερους από 5.900 εργαζομένους

0

Τον 1ο ετήσιο απολογισμό του Elevate Greece, με στατιστικά στοιχεία και δεδομένα για το οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021, πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου θεσμού παρουσίασαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος».

Εγγεγραμμένες εταιρείες

Σήμερα, στο Εθνικό Μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece έχουν εγγραφεί 618 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 5.900 εργαζομένους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Πολιτεία διαθέτει, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας και για πρώτη φορά σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων. Το Elevate Greece αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος, όπως είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια, οι θερμοκοιτίδες, οι επιταχυντές, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων κ.ά. Παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα, όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για απόκτηση μετοχών προαίρεσης (stock options), ακόμα και δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Δίκτυο Επίσημων Υποστηρικτών

Σημαντική είναι επίσης και η πλαισίωση του Elevate Greece από δίκτυο Επίσημων Υποστηρικτών, που δραστηριοποιείται στο χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και θεσμικοί υποστηρικτές. Οι παροχές που προσφέρονται από τους Επίσημους Υποστηρικτές στις νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χρηματικά έπαθλα, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας που διαθέτουν, υπηρεσίες νέφους, συμβουλευτικές υπηρεσίες ακόμα και εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ