Eurovision 2022: Η Ουκρανία μεγάλη νικήτρια – 8η θέση για την Ελλάδα

0
Members of the band "Kalush Orchestra" (R) celebrate onstage with Ukraine's flags as (From L) Italian television presenter Alessandro Cattelan, Italian singer Laura Pausini and Lebanese-born British singer-songwriter, Mika applaud, after winning on behalf of Ukraine the Eurovision Song contest 2022 on May 14, 2022 at the Pala Alpitour venue in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP) (Photo by MARCO BERTORELLO/AFP via Getty Images)

Η Ουκρανία είναι από χθες το βράδυ η βασίλισα της Ευρώπης κατακτώντας την 1η θέση στον 66ο διαγωνισμο της Eurovision.

Το κοινό ουσιαστικά με 439 πόντους έδωσε τη νίκη στην Ουκρανία η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση τους τελευταίους τρεις μήνες με την Ρωσία να έχει εισβάλλει στα εδάφη της.

Η Ουκρανία συμμετείχε στο διαγωνισμό της Eurovision 2022 με το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania που είχε γραφτεί για τη μητέρα του τραγουδιστή, αλλά με τον πόλεμο να ξεσπά στη χώρα στο τραγούδι δόθηκε άλλο νόημα και είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στη μητέρα πατρίδα.

Στην ψηφοφορία των επιτροπών η Ουκρανία ήρθε στην τέταρτη θέση και ενώ η νίκη εικαζόταν ότι θα κριθεί ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία και την Ισπανία που είχαν μαζέψει τις περισσότερες ψήφους από τις επιτροπές, τελικά το κοινό έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας ξεκάθαρα τη νίκη στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός τραγουδιστής κλείνοντας την αρχική του εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision 2022 είχει στείλει μήνυμα για την υποστήριξη της Μαριούπολης και του Αζοφστάλ.

Eurovision 2022: Ποιοι βγήκαν στη δεκάδα

Η πρώτη δεκάδα της Eurovision 2022 έχει ως εξής:

Ουκρανία -Νικήτρια
Ηνωμένο Βασίλειο
Ισπανία
Σουηδία
Σερβία
Ιταλία
Μολδαβία
Ελλάδα
Πορτογαλία
Νορβηγία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ