“Handle with Care – in search of tender weapons”: Xορευτική έκθεση στην Κυψέλη

0

Η γυναικεία κοινότητα του Handle with Care ταξιδεύει προς τη θάλασσα και το βουνό υποστηρίζοντας την ανατροπή του ανθρωποκεντρισμού υπέρ όλων των έμβιων και μη, όντων και την πλουραλιστική υποστήριξη της συνύπαρξης (co-existence).

Η ηθική της φροντίδας μας καλεί να οραματιστούμε και να γιορτάσουμε τη συλλογική ενδυνάμωση που αμφισβητεί την κοινωνικά ορισμένη φροντίδα βάσει φύλου και αποδιδόμενη στη γυναίκα.

Η ομάδα του Handle with Care ταξίδεψε στη Μήλο και τη Βαμβακού Λακωνίας εξερευνώντας κινητικές πρακτικές και πραγματοποιώντας δύο διαφορετικές χορευτικές εκθέσεις σε φυσικό τοπίο.

 Η εμπειρία των ταξιδιών σε εκθεσιακό πλαίσιο

Το Φεβρουάριο, το HWC επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας του χώρου Snehta έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χορευτικής έκθεσης. Η χορογράφος του πρότζεκτ Άρια Μπουμπάκη σε έναν προσωπικό απολογισμό, θα επαναπροσδιορίσει το ερευνητικό της έργο μεταφέροντας την εμπειρία του ταξιδιωτικού HWC σε ένα περιορισμένο-κλειστό χώρο, σε ένα εκθεσιακό πλαίσιο.

Θα επισκεφθεί όλα τα υλικά που δημιουργήθηκαν στη Μήλο και τη Βαμβακού, τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τοπία θάλασσας και βουνού ψάχνοντας πιθανές μορφές μιας χορευτικής έκθεσης που θα εμπεριέχει δράσεις-εργαστήρια.

«Έξι κομμάτια»

Στη χορευτική έκθεση του Handle with Care θα προβληθεί και η ταινία Έξι κομμάτια/Six Pieces της Νεφέλης Σαρρή που ως μέλος της γυναικείας κοινότητας δίνει τη δική της ματιά πάνω στις περιπλανώμενες φροντιστικές πρακτικές.

Η Νεφέλη Σαρρή, σε μια ταινία μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ακολουθεί και συμμετέχει στα ταξίδια και τη συμβίωση μιας κοινότητας γυναικών στο νησί της Μήλου και το ορεινό χωριό της Βαμβακού, στα πλαίσια του πρότζεκτ Handle with Care της χορογράφου Άριας Μπουμπάκη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ