Αν και το μέτρο παρατάθηκε για ακόμα τρεις μήνες χωρίς να αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οι δικαιούχοι του Market Pass θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου 2023.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να είναι δικαιούχοι:

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τις οικογένειες.
Για οικογένειες και νοικοκυριά τα οποία έχουν και εξαρτώμενα μέλη φορολογικής δήλωσης, είναι 5.000 ευρώ επιπλέον εισόδημα για το κάθε μέλος που συμμετέχει στο νοικοκυριό.
Τα αντίστοιχα περιουσιακά κριτήρια που αφορούν τον άγαμο είναι 250.000 και για οποιαδήποτε άλλη μορφή νοικοκυριού είναι 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακινήτων της οικογένειας.

Μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η πλατφόρμα του Market Passθα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων από όσους δεν έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση ή η αίτηση που είχαν υποβάλει στον πρώτο κύκλο τουMarket Pass απορρίφθηκε.

Όσοι έχουν λάβει την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση καθώς θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρη σε συνέντευξή του σχετικά με τις πληρωμές των Market και Youth Pass τόνισε ότι, πιθανώς, τα πρώτα δύο επιδόματα θα πιστωθούν προς το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου. Όπως εξήγησε, ο λόγος είναι ότι, για την καταβολή τους, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

«Οι πληρωμές θα πάνε προς το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι και όλες μαζί τον Οκτώβριο, αλλά θα γίνει μια προσπάθεια για τέλος Σεπτεμβρίου. Δύο δόσεις, ή τρεις ή όλες μαζί τον Οκτώβριο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα συστήματα και τη δυνατότητα να ανοίξουν», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here