Market Pass: “Τίτλοι τέλους” για χιλιάδες δικαιούχους

0

Στις 3 Μαΐου αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές του Market Pass τόσο για τους δικαιούχους που έχουν επιλέξει ψηφιακή κάρτα όσο και γι’ αυτούς που προτίμησαν κατάθεση σε λογαριασμό παρόλο που γνώριζαν ότι θα έχουν «ψαλίδι» 20% στο τελικό ποσό.

Για τους τελευταίους η πληρωμή στις 3 Μαΐου θα είναι και η τελευταία.

Για τους 3 στους 4 δικαιούχους στο Market Pass η πληρωμή στις 3 Μαΐου θα είναι και η τελευταία καθώς όσοι επέλεξαν κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης η προσεχής πληρωμή θα περιλαμβάνει του μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο συνεπώς, δεν θα πρέπει να αναμένουν νέα πληρωμή τους επόμενους τρεις μήνες.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως μια τετραμελής οικογένεια προτίμησε να πάρει 124 ευρώ περίπου τώρα στον τραπεζικό της λογαριασμό αντί να λάβει 104 ευρώ τώρα στην ψηφιακή κάρτα και να περιμένει την πίστωση επιπλέον 52 ευρώ ανά μήνα μέχρι και τον Ιούλιο. Δηλαδή, η 4μελής οικογένεια επιλέγει να “θυσιάσει” συνολικά 60 ευρώ για να μην… μπλέξει με την εφαρμογή του κινητού ή για να μπορεί να κάνει τα λιγότερα χρήματα ότι θέλει και να μην τα εξαργυρώσει στο σούπερ μάρκετ.

Έτσι για τους 3 στους 4 δικαιούχους η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι και η τελευταία ενώ για όσους επέλεξαν ψηφιακή κάρτα, το επίδομα θα «μπαίνει» κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών:

Οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλλαν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου λαμβάνουν την ενίσχυση ως εξής:

στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υπέβαλλαν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών(Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ