NASA: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αποστολή στη σελήνη «Αρτεμις ΙΙ»

0

 

Η ανθρωπότητα πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην Σελήνη.
Σήμερα 3 Απριλίου η NASA ανακοινώνει τα ονόματα των τριών Αμερικανών και ενός Καναδού αστροναύτη που θα λάβουν μέρος σε μια σεληνιακή αποστολή που ονομάζεται «Ατρεμις ΙΙ» τον επόμενο χρόνο.
Το 2024 θα πετάξουν γύρω από τη Σελήνη και θα γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα δουν αυτό το μέρος από κοντά μετά από σχεδόν 50 χρόνια. Θα είναι επίσης οι πρώτοι που θα πετάξουν με το νέο διαστημόπλοιο Orion, το οποίο πέρυσι ολοκλήρωσε μια αυτόματη αποστολή χωρίς πλήρωμα.
Περισσότερα για την αποστολή
Λίγο μετά την εκτόξευση σε έναν πύραυλο SLS από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, θα ακολουθήσουν μια σειρά από κρίσιμες ενέργειες. Το Orion θα απορρίψει τους ενισχυτές και άλλα εξαρτήματά του και ο κύριος κινητήρας θα κοπεί και θα αποκολληθεί.
Και μετά έρχεται το συναρπαστικό μέρος – αυτό που ονομάζεται Trans Lunar Injection – όταν ένα βασικό τμήμα του Orion που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, αυτό που είναι γνωστό ως «μονάδα εξυπηρέτησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος», θα τροφοδοτήσει το Orion, μακριά από την τροχιά της Γης και προς τη Σελήνη.
Σε εκείνο το σημείο, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τις νέες πορτοκαλί προσαρμοσμένες στολές πτήσης για το Orion, τις οποίες θα φορούν για την εκτόξευση και την επανείσοδο.
Πηγή: euronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ