New York Times: Έκτακτο σχέδιο μαζικής εκκένωσης του Κιέβου σε περίπτωση γενικού black out

0

Οι ουκρανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο για μια πλήρη εκκένωση του Κιέβου σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ουκρανική πρωτεύουσα δημιουργεί επί του παρόντος 1.000 κέντρα θέρμανσης για τα 3 εκατομμύρια κατοίκων της. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, μια πλήρης διακοπή ρεύματος θα ωθούσε στην εκκένωση της πόλης, σύμφωνα με τον Ρομάν Τκατσούκ, διευθυντή ασφαλείας της δημοτικής αρχής του Κιέβου.

“Καταλαβαίνουμε ότι αν η Ρωσία συνεχίσει τέτοιες επιθέσεις, μπορεί να χάσουμε ολόκληρο το σύστημα ηλεκτροδότησης”, δήλωσε.

Ο Τκατσούκ σημείωσε ότι σε περίπτωση μεγάλης επίθεσης που θα οδηγήσει σε πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης θα λάβουν 12ωρη ειδοποίηση, μετά την οποία “θα αρχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο και να του ζητούν να φύγει”.

“Αν δεν υπάρχει ρεύμα, δεν θα υπάρχει ούτε νερό ούτε αποχέτευση. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η διοίκηση της πόλης λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία του συστήματος ηλεκτροδότησης”, δήλωσε.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι προς το παρόν οι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν το Κίεβο σε μεγάλους αριθμούς και η κατάσταση είναι “διαχειρίσιμη”.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πάνω από το 40% των υποδομών ηλεκτροδότησης της χώρας έχει υποστεί ζημιές από τα ρωσικά πλήγματα, με αποτέλεσμα 4,5 εκατομμύρια Ουκρανοί να έχουν αποκοπεί από την ηλεκτροδότηση, μεταξύ των οποίων σχεδόν 500.000 στο Κίεβο.

Οι αρχές της πρωτεύουσας έχουν ήδη επιβάλει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος και περιορισμούς στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να μειώσουν την πίεση στις εναπομείνασες ενεργειακές υποδομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ