Organmeetings: Εκστρατεία για την ενημέρωση δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων από το Ίδρυμα Ωνάση 

0
Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας
Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του νέου ενημερωτικού προγράμματος για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις Organmeetings από το Ίδρυμα Ωνάση και έγιναν μέρος μιας μεγάλης «αλυσίδας ζωής».
Σε αυτό τον τομέα, δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και ανάμεσα στις δέκα τελευταίες χώρες του Δυτικού κόσμου. Παρά τις περιστασιακές καμπάνιες ενημέρωσης και τις αποσπασματικές προσπάθειες στο σύστημα υγείας, η προσφορά οργάνων στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Η λίστα αναμονής των ασθενών που χρειάζονται μόσχευμα είναι μεγάλη και η πιθανότητα κάποιος να βρει το πολυπόθητο μόσχευμα είναι μικρή.
Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα, ένα ετερόκλητο κοινό, αλλά με κοινό σημείο αναφοράς την αναζήτηση της γνώσης για ένα σπουδαίο ζήτημα δημόσιας Υγείας όπως είναι η δωρεά οργάνων, στήριξε την εκστρατεία ενημέρωσης για το μείζον αυτό ζήτημα. Εργαζόμενοι από Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Στελέχη Εταιρειών, Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό, Μέλη Συλλόγων και Συνδέσμων με κοινωνικό έργο, Εκπρόσωποι από Συλλόγους Ασθενών, Εθελοντές Αιμοδότες, συνολικά, περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν το 1o διαδικτυακό σεμινάριο των Organmeetings για ομάδες ενήλικων πολιτών, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, 2023.
Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη συνεργασία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ). Στόχος του, να προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους και στερεότυπα που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κοινή γνώμη.
Τα διαδικτυακά σεμινάρια πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπροσώπους και συνεργάτες του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
To πρόγραμμα έχει διττή μορφή. Αρχικά, δημιουργήθηκε ένας ενημερωτικός οδηγός για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορούν όλοι να ξεφυλλίσουν και να «κατεβάσουν» επισκεπτόμενοι το www.onassis.org (https://www.onassis.org/el/health/organmeetings). Ταυτόχρονα, εγκαινιάζεται μια σταθερή επαφή με τους πολίτες μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε Εταιρείες & Επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση του προσωπικού τους γύρω από τη δωρεά οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Οργανισμούς –ιδιωτικούς ή δημόσιους– και Συλλόγους με κοινωνικό έργο.
Το επόμενο διαδικτυακό ραντεβού των Organmeetings είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 (στις 15:00). Οι ημερομηνίες της περιόδου 2023-24 θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα, βάσει της ιδιότητας/θέσης τους, να οργανώνουν δράσεις, όπως είναι η ενεργοποίηση για συλλογική συμμετοχή εργαζομένων/μελών (για παράδειγμα: Πρόεδρος, Διευθύνων/-ουσα Σύμβουλος, Διευθυντής/-ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκδότης/-τρια, Διευθυντής/-ντρια CSR κ.ά.). Με τη συμπλήρωση της φόρμας, αποστέλλεται το link παρακολούθησης του σεμιναρίου, προκειμένου το κάθε στέλεχος να το μοιραστεί με τους συναδέλφους του ή τα μέλη του συλλόγου του, για να εγγραφούν και να συνδεθούν τη μέρα του webinar.
Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ