QatarGate: Απολογείται η Εύα Καϊλή – Τι αναμένεται να υποστηρίξει

0

Η μέρα της κρίσης, μια από τις πολλές στο πλαίσιο του σκανδάλου QatarGate, έφτασε για την Εύα Καϊλή. Σήμερα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών για να απολογηθεί και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Κατά τη διαδικασία, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων, με βασικότερο όλων γιατί εφόσον γνώριζε ότι υπήρχαν στο σπίτι της βαλίτσες με χρήματα, δεν ειδοποίησε τις αρχές αλλά στράφηκε στον πατέρα της για να τις “εξαφανίσει”, δίνοντάς τες στον φερόμενο ως “εγκέφαλο” του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι και πρώην αφεντικό του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ερωτηματικό αποτελεί και το πώς βρέθηκαν μέσα στη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ, με την οποία συνελήφθη ο πατέρας της, μπιμπερό, γάλα και ένα τάμπλετ.

Η Εύα Καϊλή εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους λέγοντας ότι ο Παντσέρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία. Αναμένεται να αναφέρει ότι ήξερε ότι υπήρχε συνεργασία του συντρόφου της με τον Παντσέρι και τη ΜΚΟ «Fighy Impunity», ωστόσο στην αρχή δεν είχε υποπτευθεί κάτι.

Να θυμίσουμε ότι ο Τζιόρτζι κατά την πολύωρη κατάθεσή του στις βελγικές αρχές, φέρεται να έχει επιμείνει στο ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν γνώριζε τίποτα για την δράση του κυκλώματος και για τα χρήματα που βρέθηκαν.

Δεδομένου ότι ο σύντροφος της συνεργάζεται ήδη με τις διωκτικές Αρχές του Βελγίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτικές Αρχές ζητούν από την κ. Καϊλή να πράξει το ίδιο. Σε περίπτωση που το κάνει, πηγές αναφέρουν ότι η ποινική της μεταχείριση θα είναι καλύτερη. Να σημειωθεί ότι και ο Παντσέρι φέρεται να έχει αρχίσει να μιλά και να συνεργάζεται με τις αρχές.

Ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος πάντως, που την επισκέφτηκε την Τετάρτη (21/12) στις φυλακές των Βρυξελλών, δήλωσε μετά την συνάντησή τους, ότι έχουν πολλά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ