Δράση ανακύκλωσης πραγματοποίησαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης στην Πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης “TheGreen City”.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο στάθμευσε στην Πλατεία Σοφούλη και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά για να γνωρίσουν το πρόγραμμα και τα οφέλη της ανακύκλωσης και φυσικά να ανακυκλώσουν στην πράξη.

Στον χώρο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κεχρής καθώς και στελέχη του προγράμματος που απάντησαν σε ερωτήσεις των πολιτών και διένειμαν ενημερωτικό υλικό για το Πρόγραμμα. Επίσης ενημερωτικό υλικό για τις πολιτικές καθαριότητας και ανακύκλωσης διανεμήθηκε από τον Δήμο, μέσα σε υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Ενίσχυση της ανακύκλωσης

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ο στόχος να ενισχύσουμε την ανακύκλωση είναι υψηλής προτεραιότητας για όλους μας. Δήμους, Περιφέρεια, φορείς και ενεργούς πολίτες. Για αυτό τον λόγο αξιοποιούμε κάθε συνεργασία, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την Περιφέρεια Αττικής και όπως κάναμε την περασμένη εβδομάδα για στο bazaar στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Επίσης αξιοποιοούμε κάθε ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης. Και θα συνεχίσουμε έτσι!»

 Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε πολίτη που ζει σε όλους τους Δήμους της Αττικής να ανακυκλώνει και να κερδίζει, στηρίζοντας παράλληλα την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία. Ανακυκλώνοντας κερδίζει πόντους που μπορεί να εξαργυρώσει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here