“The Space Cadet” από την ομάδα “Third Planet”

0

Στη βραβευμένη παράσταση χορού “The Space Cadet” που παρουσιάζει η ομάδα Third Planet, η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη δανείζεται στοιχεία από την εκπαίδευση των αστροναυτών και αναπαράγει τις συνθήκες ταξιδιού στο διάστημα, σε μια χορογραφική “συνομιλία” με ηλεκτρο-ποπ διάθεση.

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι επιστήμες του διαστήματος με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, την τέχνη του ήχου, τα εικαστικά, τον σύγχρονο χορό και την χιπ χοπ κουλτούρα; Το έργο που κατέκτησε την τέταρτη θέση στα διεθνή βραβεία φωτισμού [d]arc awards, φτιάχτηκε με τη λογική της pop-up performance, με τον αυτόνομο σκηνικό χώρο να στήνεται σε απρόσμενες τοποθεσίες. Η πρεμιέρα έγινε στον περίβολο του Αγίου Αθανασίου στη Βωβούσα της Ηπείρου, ακολούθησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τώρα για πρώτη φορά φιλοξενείται σε κλειστό χώρο.

Η σημασία του όρου “space cadet” είναι διττή: Είναι ο εκπαιδευόμενος αστροναύτης, αλλά και εκείνος που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Το έργο κινείται και στους δύο άξονες. Ο ήρωας υπάρχει σε μια ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση, η οποία άλλοτε φαντάζει σαν σπίτι, μέσο μεταφοράς, διαστημικό κατασκεύασμα του μέλλοντος και άλλοτε σαν φυλακή, παιχνίδι ή και ο κόσμος του ολόκληρος. Από́ την αρχή́ μας ταξιδεύουμε, βρισκόμαστε συνεχώς σε κίνηση, μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και ανακαλύπτουμε. Μεταβαίνουμε από́ μία κατάσταση σε μία άλλη, αναζητώντας τον ιδανικό́ τόπο και χρόνο, το τέλειο σημείο, το “σπίτι” μας. Το “Space Cadet” είναι ένα ποιητικό ταξίδι στο διάστημα, μια κοσμική αναζήτηση μέσω της εμπειρίας ενός αστροναύτη/ εξερευνητή. Με τη βοήθεια της κίνησης, του φωτός και του ήχου, κοινό και χορευτής μεταφέρονται συνεχώς σε νέα μέρη, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις, ενώ στην ουσία παραμένουν σε έναν φαινομενικά περιορισμένο χώρο.

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη, χορογραφία, πρωτότυπη μουσική, σχεδιασμός: Χλόη Αλιγιάννη
Ταξιδιώτης: Γιάν Άγγελος Αποστολίδης Ισαάκ (a.k.a Fuerza Negra)
Σκιά: Κατερίνα Κατάκη
Συνδημιουργία Κινησιολογικού Υλικού: Χλόη Αλιγιάννη & Γιάν Άγγελος Αποστολίδης Ισαάκ (Fuerza Negra)
Σχεδιασμός Φωτισμού: Άννα Σμπώκου (ASlight)
Κατασκευή Σκηνικού & Κράνους: Γιάννης Αλιγιάννης (XWorks)
Επιμέλεια / Σύνθεση Κειμένου: Κατερίνα Κατάκη
Αφήγηση: Θανάσιμος (Νίκος Χατζής)
Ηλεκτρολόγος: Νίκος Ηλιόπουλος
Τεχνικός: Γιώργος Αντωνόπουλος
Μίξη ήχου: Εllen Curtis
Βιντεογράφος: Ξένια Τσιλοχρήστου

Επιστημονικοί συνεργάτες
Αστροφυσικός Θ. Ακύλας (Αστεροσκοπείο Αθηνών)
Dr. Mindy Howard (Inner Space Training)
Μέντορας μουσικής: Lee Boyd Allatson
Παραγωγή: Third Planet
Βοηθός παραγωγής: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Ένα project σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens.
Επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Με την υποστήριξη του The Croft Residency.

28 Δεκεμβρίου 2022 – 29 Δεκεμβρίου 2022

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ