Ακυρώθηκαν όλες τις εμφανίσεις του Ταγίπ Ερντογάν λόγω υγείας

0
FILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during a joint news conference with Nigerian President Muhammadu Buhari in Abuja, Nigeria October 20, 2021. REUTERS/Afolabi Sotunde/File Photo
Μετά από την αδιαθεσία που ένιωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης του κι ενόψει εκλογών σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναγκάζεται να ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Μάλιστα, με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε το κοινό για το ενδιαφέρον που έδειξε, μετά την ενόχληση που είχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο KANAL 7, και ανακοίνωσε πως θα ξεκουραστεί στο σπίτι του, μετά από συστάσεις των γιατρών του.
Επιπλέον ενημέρωσε πως δε θα μπορέσει να βρεθεί σήμερα με τους αδελφούς του από το  Kırıkkale, το Yozgat και τη Sivas όπως ήταν προγραμματισμένο. Προσθέτει δε, πως στις εκδηλώσεις αυτές, πρόκειται να βρίσκεται ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Κλείνει, λέγοντας πως αναμένεται να συνεχίσει τις προεκλογικές του δραστηριότητες από αύριο.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή ταλαιπωρία που είχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής λόγω της πολυάσχολης δουλειάς μου. Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι μετά από τις συμβουλές των γιατρών μας. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σήμερα μαζί με τα αδέρφια μου από το Kırıkkale, το Yozgat και το Sivas. Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα συμμετάσχει το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με την άδεια του Θεού θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και χαρά».
Η επέμβαση για καρκίνο και η επιληψία
Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες της κυβέρνησης Ερντογάν, να πείσει ότι τα όσα λέγονται και γράφονται δεν είναι παρά ανυπόστατες φήμες, στην Τουρκία και στον έξω κόσμο κυρίαρχη είναι πια η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την υγεία του Τούρκου προέδρου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor, ο τούρκος πρόεδρος έχει υποβληθεί παλαιότερα σε εγχείρηση για αφαίρεση καρκινικού όγκου, ενώ πάσχει και από επιληψία. Όπως αναφέρεται, αυτή η άσχημη κατάσταση στην υγεία του Ερντογάν ίσως εξηγεί και την κάποιες φορές ασταθή συμπεριφορά του, τα ξεσπάσματα οργής του και τις αντικρουόμενες θέσεις του οι οποίες μπερδεύουν πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές.
Επικαλούμενο έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν την αλήθεια τω ισχυρισμών του, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 -σε ηλικία 57 ετών- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη. Το 2012 ακολούθησε και δεύτερη εγχείρηση.
Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τότε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαρμαρά από μια ομάδα εννέα χειρουργών με επικεφαλής τον Μπούργκα και τον βοηθό του, τον δρα Μπαλίκ. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, ο καρκίνος αποκαλύφθηκε σε εξέταση, όταν ο τούρκος πρόεδρος είχε διαμαρτυρηθεί για προβλήματα στην πέψη. Μετά από εξετάσεις, ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο στο 3ο στάδιο.
Χειρουργός που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση του σημερινού τούρκου προέδρου, αποκάλυψε ανώνυμα στο Nordic Monitor ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, αλλά όχι σε ακτινοβολίες, γεγονός που επέτρεψε στον πρόεδρο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικός. «Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση για αυτόν τον τύπο καρκίνου μπορούν να ζήσουν υγιείς έως και 20 χρόνια» δήλωνε στην ιστοσελίδα ο χειρουργός.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι , ο Τούρκος πρόεδρος πάσχει και από επιληψία. Μάλιστα, στις 17 Οκτωβρίου του 2006 κι ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Εθνοσυνέλευση έπαθε επιληπτική κρίση. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, το Güven.
Το γραφείο του έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία έλεγε ότι έπεσε η αρτηριακή του πίεση, εξαιτίας της νηστείας για το Ραμαζάνι. Στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Ο ίδιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλοι οι νοσοκόμοι και το διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπήρξε ποτέ επίσημο εξιτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ