Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η περιφορά της Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζωφριά

0

Με βαθιά θρησκευτική αίσθηση και μεγάλη επισημότητα, διεξήχθησαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζωφριά, στα Άνω Λιόσια.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, τελέστηκε ο πανηγυρικός μεγάλος εσπερινός, συνοδευόμενος από αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φυλής, Αρχιμανδρίτη π. Τίτου Χρήστου, καθώς και πλήθους κληρικών από όλες τις ενορίες του Δήμου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έφτασαν στο αποκορύφωμά τους με την περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, συνοδευόμενη από κληρικούς, επίσημους, με επικεφαλής τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και πλήθος πιστών. Την εορταστική ατμόσφαιρα ενίσχυσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, προσφέροντας λάμψη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την ημέρα της εορτής, Τρίτη 6 Αυγούστου, το πρωί τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ