Δείτε όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Νίκος Χαρδαλιάς:
«Θέλω, ξέρω και μπορώ. Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε ώστε την επόμενη μέρα να αφήσουμε τις αναλύσεις, να αφήσουμε τις παρατηρήσεις και να προχωρήσουμε στις άμεσες λύσεις που χρειάζεται η Αττική. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε λογική αρμοδιότητάς μου. Οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία του πολίτη, θα είναι ευθύνη μου και θα είναι στοίχημα καθημερινό», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.
«Η Αττική», υπογράμμισε, «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μητροπολιτικά. Ζητήματα που αφορούν τη θωράκισή της, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά έργα που πρέπει να γίνουν, το κυκλοφοριακό, τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, όλα όσα φεύγουν από τα στενά όρια ενός Δήμου, χρειάζεται να μπουν κάτω από κεντρικό έλεγχο. Δεν μπορεί για παράδειγμα για ένα ζήτημα που αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση να έχουμε τρία διαφορετικά επίπεδα διοίκησης. Ένας θα πρέπει να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να λογοδοτεί. Είμαστε όλοι γρανάζι ενός μηχανισμού. Αν ένα γρανάζι σπάσει, καταρρέει όλος ο μηχανισμός.
Ταυτόχρονα, πρέπει να προσεγγίσουμε τους Δήμους όχι σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, αλλά σε επίπεδο πραγματικών δυνατοτήτων. Θα πρέπει η Περιφέρεια ως «ομπρέλα» να παρακολουθεί όλα τα έργα που γίνονται στην Αττική. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσουμε το Παρατηρητήριο έτσι ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των έργων και η Περιφέρεια να παρεμβαίνει, να ανοίγει δρόμους, να συνεργάζεται, να συνεννοείται και να συγκρούεται αν χρειαστεί».
Αναφερόμενος στην ανάγκη θωράκισης της Αττικής απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Παρά τα σημαντικότατα βήματα που έχουν γίνει στην Πολιτική Προστασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κλιματική αλλαγή έχει κάνει άλματα. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε όλο το σχεδιασμό μας, να πάμε σε γρήγορους ρυθμούς και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος 4662 του 2020, που για πρώτη φορά εισάγει ζητήματα πρόληψης. Ενώ μέχρι τώρα η κήρυξη περιοχών σε έκτακτη ανάγκη γινόταν μετά την καταστροφή τώρα -και αυτό το θεσπίσαμε πρώτοι στην Ευρώπη- έχουμε τη δυνατότητα κήρυξης περιοχών σε έκτακτη ανάγκη ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου.
Εάν χρειαστεί να κηρύξουμε συγκεκριμένες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα και η αντιπυρική θωράκιση της Αττικής, θα το κάνω», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.