Ξεκινούν αύριο oι αιτήσεις για τα voucher βιβλίων

0

Αύριο, Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, και ώρα 10:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δικαιούχους και παρόχους στο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που αφορά τη χορήγηση επιταγών αγοράς βιβλίων για το έτος 2024.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024 και ώρα 23:59.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η υποστήριξη των επιχειρήσεων στον τομέα του βιβλίου.

Θα διατεθούν συνολικά 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιταγή, η οποία θα έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού, για να αγοράσουν με έκπτωση 10% οποιοδήποτε βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους που περιλαμβάνονται στο μητρώο παρόχων.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ή

– Εργαζόμενοι που είναι ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στην επαγγελματική τους κατηγορία, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε από 1 Ιανουαρίου 2023 έως την προηγούμενη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ή

– Άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ και έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, εκτός αν αφορά μακροχρόνια ανέργους. Στην περίπτωση των άγαμων, το εισόδημα πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους, έως 24.000 ευρώ, με προσαύξηση 5.000 ευρώ ανά παιδί. Για τους μονογονείς, το ανώτατο εισόδημα είναι 29.000 ευρώ, επίσης προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, εφόσον είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων που είναι άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη είτε των δικαιούχων είτε του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με βάση τη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι πάροχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους οποιασδήποτε νομικής μορφής, οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Από φέτος, οι πάροχοι του προηγούμενου έτους θα εντάσσονται αυτόματα στο μητρώο παρόχων, εφόσον επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου στο gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ