Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο – Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

0

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις κάποιες από τις οποίες πήραν διαστάσεις δημιουργώντας μέτωπα πυρκαγιάς, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες. Όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας η κατάσταση είναι σταθερή μετά τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα και οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν αντιμετωπιστεί.

 

Κατά τις ίδιες πηγές οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές κυρίως δυτικά προς Ευρωστίνα και παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων δεν εφησυχάζουν.

 

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

 

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.

 

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σήμερα, μέσω του 112 έχουν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

 

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομία. Ειδικότερα, δύο σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από χθες αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ