Στις 10 Νοεμβρίου έκανε δυναμική πρεμιέρα στη Δυτική Αθήνα από το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Στη δράση παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Λάμπρος Μίχος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Απορριμμάτων και Δημοτικών Κτηρίων, κ. Ιωάννης Πουλάκης, και η Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Παιδείας, κ. Αλεξάνδρα Φέγγη.

Η Περιφέρεια Αττικής καινοτομεί με τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την οδική ασφάλεια «Κάν’ το Σωστά. Μπορείς.» μέσω διαδραστικής και βιωματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένη από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για τους μαθητές με παρακολούθηση βίντεο και φωτογραφιών για τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με χρήση προσομοιωτών μέθης, ανατροπής και πρόσκρουσης οχήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λεωτσάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και παράλληλα συγκίνηση, να παραβρίσκομαι στην έναρξη αυτού του καινοτόμου προγράμματος οδικής ασφάλειας και ενημέρωσης για τα παιδιά μας, που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, στο σχολείο που υπήρξα κι εγώ μαθητής. Αλλάζουμε νοοτροπία, οδηγούμε σωστά.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here