Ένας αστυνομικός ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών

0
ΑΡΓΟΣ - Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το απογευματινό τροχαίο στην οδό Κανάρη στο Άργος, με θύμα 33χρονο αστυνομικό ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο το μηχανάκι που οδηγούσε ο 33χρονος προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, στην οδό Κανάρη στο Άργος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ναυπλίου αλλά δυστυχώς κατέληξε. Το τροχαίο έγινε γύρω στις 5:30 το απόγευμα . Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους-Μυκηνών. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενός αστυνομικού που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιωτών, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών προέκυψε ότι ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τόσο για προσωπική του χρήση όσο και για άλλα άτομα, από έτερο συλληφθέντα ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» για τη μεταφορά «παραγγελιών» για λογαριασμό άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ