Έτοιμη η «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ)» για την Λίμνη Πουρναρίου

0

“Διεκδικούμε 96 δράσεις/έργα προϋπολογισμού 65 εκ €, από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης” – Ανοίγονται νέες προοπτικές για την αξιοποίηση της Παραλίμνιας περιοχής.

Παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, το Παραδοτέο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Λίμνης Πουρναρίου.

Αντικείμενο του Παραδοτέου είναι η υποστήριξη των εμπλεκόμενων φορέων στον σχεδιασμό δράσεων που θα περιλαμβάνονται στην ΟΧΕ για την ανάπτυξη της περιοχής της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου και της παραλίμνιας ζώνης.

Το Παραδοτέο είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας για αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου με όρους βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής και ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, που έχουν αναλάβει από κοινού η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) και οι Δήμοι Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκημε τα απαιτούμενα έργα, ώστε αυτάα να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης ή και από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και με στόχο:

  • την αύξηση της απασχόλησης και των νέων θέσεων εργασίας
  • την ανάδειξη και προστασία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.
  • την οργάνωση δραστηριοτήτων που θα απευθύνονται σε υψηλής στάθμης επισκέπτες.
  • την δημιουργία διαδρομών που θα απευθύνονται σε επισκέπτες της παραλίμνιας ζώνης.
  • την σύνδεση των τοπικών προϊόντων με το ευρύτερο τουριστικό προϊόν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ