Απετράπη η αγοραπωλησία αρχαίων νομισμάτων ανυπολόγιστης αξίας

0

Το τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος εντόπισε και κατέσχεσε 38 νομίσματα ενιαίου «θησαυρού» και 9 αρχαία αντικείμενα, αποτρέποντας συνάντηση αγοραπωλησίας που είχε προγραμματιστεί σε αγροτεμάχιο πλησίον επαρχιακής οδού στην περιοχή της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, από την παραπάνω υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε προχθές επιχείρηση, έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση και αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε 44χρονος από την Αλβανία, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν 38 νομίσματα και αρχαίο παιδικό παιχνίδι, τα οποία περισυλλέχθηκαν από κλιμάκιο αστυνομικών.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο στην ίδια περιοχή, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, εντός αυτοσχέδιων αποθηκευτικών χώρων βρέθηκαν επιπλέον 8 αρχαία αντικείμενα.

Τα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της εφορείας αρχαιοτήτων Ευβοίας, ο οποίος γνωμάτευσε ότι περιλαμβάνονται στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνιστούν αντικείμενα σημαντικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας.

Όπως επισημάνθηκε από τον αρχαιολόγο, τα 38 νομίσματα είναι ίδιας χρονικής περιόδου, χρονολογούνται μεταξύ του 320 έως 280 π.Χ. και συνιστούν ενιαίο «θησαυρό», υπό την έννοια ότι προέρχονται από το ίδιο αρχαιολογικό χώρο.

Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ