Αττική Οδός: Έλλειψη στα e-pass – Μάχη για ένα μαγικό «μηχανάκι»

0

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης e-pass στην Αττική Οδό, με τους ενδιαφερόμενους οδηγούς να μπαίνουν σε λίστα αναμονής για ένα πομποδέκτη.

Αόριστες συνεχίζουν να είναι οι απαντήσεις που λαμβάνουν οι οδηγοί που, είτε θέλουν να αποκτήσουν έναν νέο πομποδέκτη e-pass, είτε θέλουν να αντικαταστήσουν τον παλιό τους. Η εταιρεία ισχυρίζεται, πως δεν έχει σαφή εικόνα σχετικά με το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και έτσι η λίστα αναμονής μεγαλώνει συνεχώς.

 

Μονόδρομος η χρήση προπληρωμένης κάρτας

Η λύση που προτείνεται από την πλευρά της Αττικής Οδού, προκειμένου κάποιος να λάβει την έκπτωση των 0,25 ευρώ ανά διέλευση (ανάλογα με το πρόβλημα), είναι η χρήση προπληρωμένης κάρτας, όπως ακριβώς γίνεται και στα δίκυκλα. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται η διέλευση από κάποιο ταμείο, αυξάνοντας έτσι την κίνηση στις εισόδους κατά τις ώρες αιχμής.

Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας για αυτή τη σημαντική έλλειψη από τον Σεπτέμβριο του 2021 αναφέρει, πως το πρόβλημα ανάγεται στη μειωμένη παραγωγή ημιαγωγών – microchips που υφίσταται σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας (από την παραγωγή αυτοκινήτων μέχρι τα καθημερινά ηλεκτρονικά είδη).

Μέχρι, λοιπόν, να αποκατασταθεί το πρόβλημα των e-pass η χρήση προπληρωμένης κάρτας είναι μονόδρομος για όποιον επιθυμεί να κάνει χρήση της έκπτωσης που προσφέρουν τα διαθέσιμα προγράμματα της Αττικής Οδού.

 

Η επίσημη τοποθέτηση της Αττικής Οδού

Σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης των e-pass, πρόσφατα η εταίρεια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η έλλειψη πομποδεκτών έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και προέκυψε από τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής μικροεπεξεργαστών (microchips) που αποτελούν βασικό εξοπλισμό των συσκευών πομποδεκτών, με τις προμηθεύτριες εταιρείες να περιορίζουν τη διάθεσή τους σε όλους τους πελάτες τους. H καθολική δε εφαρμογή της διαλειτουργικότητας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τον Νοέμβριο του 2020, πολλαπλασίασε τα αιτήματα για χορήγηση νέων πομποδεκτών, με τη ζήτηση από την Αττική Οδό να είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με τους άλλους αυτοκινητόδρομους δεδομένων των πολλαπλάσιων διελεύσεων που παρουσιάζει αλλά και των σημαντικών εκπτώσεων που προσφέρει η χρήση τους στην Αττική Οδό.

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών και μέχρις ότου εξομαλυνθεί η προμήθεια των συσκευών e-PASS, η Αττική Οδός διανέμει κανονικά τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες σε όλους τους νέους συνδρομητές που εντάσσονται στα προγράμματα που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%, ήτοι στα Προγράμματα Bonus, Friendly και Business που εξυπηρετούν τους καθημερινούς και πολύ συχνούς χρήστες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως των σχετικών προνομίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ