Βάρη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τακτική άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς

0

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θερμά σχόλια από το σύνολο των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε η τακτική άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς με την ονομασία, ΑΙΝΕΙΑΣ 2024 – Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
Η άσκηση πεδίου καταστολής δασικής πυρκαγιάς και διαχείρισης των επιπτώσεων αυτής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στη παραλία του Μεγάλου Καβουρίου, προσομοίωσε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό σενάριο. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε πυρκαγιά εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε τρία σημεία της πόλης με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους, και όλα αυτά σε συνθήκες μεγάλης συγκέντρωσης κόσμου στη πόλη. Στην άσκηση συμμετείχαν 11 επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς με περίπου 30 οχήματα, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ασθενοφόρα, τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα του στόλου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την πολύτιμη συνδρομή του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Σ.μ.Ε.Α.) που επιχειρεί στο Δήμο.
Η ολοκλήρωση της άσκησης, που περιελάμβανε και την εκκένωση πληθυσμού δια θαλάσσης από τη παραλία του Καβουρίου, απέσπασε τα διθυραμβικά σχόλια των παρευρισκομένων, με ιδιαίτερη αναφορά από Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του δημοτικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, επιβεβαίωσε τα γρήγορα αντανακλαστικά του και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που τον διακρίνει τόσο στα μόνιμα στελέχη του, όσο και στη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες της πόλης, που συνέβαλε στην άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, τα οποία αν συνέβαιναν σε πραγματικές συνθήκες, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τις πολύτιμες δασικές εκτάσεις της πόλης.
Κατά την ομιλία του στο κλείσιμο της άσκησης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξήρε την άρτια διοργάνωση και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της άσκησης στο σκέλος της προετοιμασίας, καθώς και στη σημαντική εμπειρία που έχει αποκομίσει ο Δήμος μας από περιστατικά του παρελθόντος. Παράλληλα, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της άσκησης και ευχήθηκε να έχουμε φέτος μία ομαλή αντιπυρική περίοδο.
«Έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος για να εξοπλίσουμε την Πολιτική Προστασία με το μέγιστο των δυνατοτήτων και όλη την τεχνολογία αιχμής. Σήμερα είδαμε σε πλήρη οργάνωση το σύνολο των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι είναι αταλάντευτη η θέση μας να ενισχύουμε συνεχώς και να εφοδιάσουμε τον δημοτικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό, οχήματα και τεχνολογία αιχμής για να μπορέσει να επιτελέσει επιτυχώς τον ρόλο του, να προστατεύσει το πράσινο της πόλης μας και τους ανθρώπους της.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ