Βούλα: Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη θητεία ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος – Ορκίστηκε το νέο Δ.Σ.

0

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Θα είναι η τρίτη, 5ετής πλέον θητεία, του νυν δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος ορκίστηκε και μαζί μ’ αυτόν και οι επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι “να είναι πιστός στην πατρίδα, να υπακούει στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του”.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στην αίθουσα Πολιτισμού “ΙΩΝΙΑ” παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γλυφάδας και Ελληνικού Αντωνίου. Την τελευτή τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου εκπροσώπησε ο Δ/ντής του Γραφείου του, ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστος, η Φώφη Κατσιγιάννη, Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, από την Περιφέρεια Αττικής ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθηνά Κωνσταντέλλου και Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο Υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σωτήρης Κακλέας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και οι πρ. δήμαρχοι, Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης.

Στον χαρετισμό του ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανάμεσα και σε άλλα είπε πως με την ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου σηματοδοτείταιι η έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

“Δίνουμε” είπε, “εκ νέου όρκο τιμής, απέναντι στους συμπολίτες μας, πως θα ασκούμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα που μας αναθέσατε στις 8 Οκτωβρίου και μέσω του όρκου υποσχόμαστε, πως θα δουλέψουμε σκληρά για την πόλη μας, την πόλη που αγαπάμε και θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2014, να γίνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πόλη πρότυπο – σημείο αναφοράς σε όλους τους τομείς”.

“Μετά την εντολή που δώσατε το 2014, εντολή που ανανεώσατε πανηγυρικά το 2019, στην πόλη μας έχουν γίνει πολλά. Έχουμε γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας, στη χρήση της τεχνολογίας για την ολική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, στις δράσεις συμπερίληψης και προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας και πολλά ακόμα”.

“Για όλα αυτά, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνολο των αιρετών συνεργατών μου, αλλά ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στο όραμά μας και το έκαναν κτήμα τους, υπερέβησαν πολλές φορές τα όρια του καθήκοντος, για να μπορέσει η πόλη μας να πετύχει κορυφαίες επιδόσεις σε όλους του τομείς”.

“Πριν από δύο περίπου μήνες, καταθέσαμε στους συμπολίτες μας αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων μας, μαζί με το όραμά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η πόλη μάς τίμησε με την ανανέωση της εντολής της, με ένα εμβληματικό ποσοστό και ταυτόχρονα μας έδωσε αυστηρή εντολή, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, την ίδια αποτελεσματικότητα και την ίδια όρεξη να δουλεύουμε για το καλό της πόλης”.

“Οι εκλογές όμως τελείωσαν, σήμερα ορκίζονται μαζί με εμένα 35 δημοτικοί σύμβουλοι και συνολικά 27 σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων. Όλοι οι εκλεγμένοι, αλλά και όσοι συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και σήμερα είναι επιλαχόντες, το έκαναν με αγάπη για την πόλη μας και με διάθεση για προσφορά”.

“Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας τις όποιες εκλογικές μας διαφορές και ξεκινάμε τη δουλειά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στον κοινό μας αγώνα δεν περισσεύει κανείς!!!”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στους στόχους της επόμενης πενταετίας, ανάμεσα στους οποίους είναι η επίτευξη του στόχου της ανθρακτικής ουδετερότητες, η συνέχιση των καλών πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων για τα οποία ο δήμος, είναι δήμος πιλότος για όλη τη χώρα, η συνέχιση των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων αλλά και η απόκτηση νέου Δημαρχείου – Διοικητηρίου.

“Έφτασε η ώρα η πόλη μας να αποκτήσει νέο διοικητήριο. Έχουμε, ήδη, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση γης για τη δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης, για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου μας” είπε.

“Παράλληλα, ξεκινάμε τις διαδικασίες απόκτησης μίας ακόμα μεγάλης έκτασης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τέλος, ολοκληρώνεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που διασφαλίζει τη φυσιογνωμία της πόλης και ακυρώνει το πολεοδομικό έγκλημα που σήμερα συντελείται στην περιοχή με τα κτήρια έκτρωμα σε όγκο και ύψος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ