Στη γειτονιά της Νεράιδας, εκεί όπου σύντομα θα διαμορφωθεί ο νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, του Δήμου Βύρωνα, ο sreet artist, Mr Copy φιλοτέχνησε την θεά Αθηνά να χορεύει ως άλλη Ισιδώρα Ντάνκαν, μετά την επικράτησή της στον αγώνα με τον Ποσειδώνα. Το έργο συμβολίζει τη δύναμη των γυναικών και το πως οι κινήσεις και οι αποφάσεις τους δημιούργησαν τις πόλεις και τον πολιτισμό μας!

Σύμφωνα με το μύθο η Αθηνά και ο Ποσειδώνας, μονομάχησαν στο βράχο της Ακρόπολης για το ποιος θα αναλάβει υπό την προστασία του την πόλη, που υπήρχε στην περιοχή της Αθήνας, πριν ακόμα πάρει το όνομα της. Ο Ποσειδώνας, χτύπησε την τρίαινά του στο έδαφος και εμφανίστηκε μια πηγή που έτρεχε νερό. Η Αθηνά από την πλευρά της, χτύπησε δυνατά το πόδι της και ξεπρόβαλε μια ελιά γεμάτη καρπούς. Ήταν η πρώτη ελιά του κόσμου! Το δώρο της Αθηνάς κρίθηκε από τους υπόλοιπους θεούς πολυτιμότερο και η πόλη ονομάστηκε Αθήνα προς τιμήν της Αθηνάς.

Λίγα λόγια για το δημιουργό

Ο Mr Copy γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ζωγραφική και το graffiti, αρχικά στην παρανομία όπως οι περισσότεροι street artists. Σιγά-σιγά στράφηκε στις μεγάλες τοιχογραφίες πορτρέτων. Τώρα με έδρα το Παρίσι, επικεντρώνεται κυρίως στον φωτορεαλισμό αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την αγάπη του και για το παραδοσιακό graffiti ενσωματώνοντας στοιχεία του στα μεγάλα murals που δημιουργεί. Η τελευταία σειρά έργων του ονομάζεται “Σύγχρονη μυθολογία και εστιάζει στις ιστορίες των θεών από διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλον τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here