Ο ισραηλινός στρατός δέχθηκε να τηρεί καθημερινά παύσεις μερικών ωρών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να επιτρέψει στους άμαχους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν αυτή τη ζώνη όπου μαίνονται οι μάχες με τη Χαμάς, χωρίς προοπτική για κατάπαυση του πυρός.

«Μια κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς σημαίνει παράδοση», επανέλαβε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News και επαναλαμβάνοντας τον στόχο «να εξαλειφθεί η Χαμάς», η οποία έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα του πολέμου επιτιθέμενη στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δέχθηκε εντούτοις να κάνει καθημερινά από χθες, Πέμπτη, ανθρωπιστικές «παύσεις» για να επιτρέψει στους αμάχους να διαφύγουν από το βορρά -όπου επικεντρώνονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί- προς το νότιο τμήμα του εδάφους, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές οι παύσεις «των τεσσάρων ωρών σε ορισμένες ζώνες του βορρά της Λωρίδας της Γάζας θα ανακοινώνονται τρεις ώρες νωρίτερα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, σύμφωνα με τον οποίο η Ουάσινγκτον έλαβε τη διαβεβαίωση πως «δεν θα διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ζώνες αυτές στη διάρκεια της παύσης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here