“Προαναγγελθείσα καταστροφή” το δυστύχημα στα Τέμπη
Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία σχεδιάζει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι το 2030, γράφει η εφημερίδα Tagesspiegel υπό τον τίτλο «Πού ελλοχεύουν κίνδυνοι στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο;».
Το δημοσίευμα, κάνει αρχικά αναφορά στο δυστύχημα στα Τέμπη, σχολιάζοντας ότι επρόκειτο για μια προαναγγελθείσα καταστροφή, λόγω των χρόνιων προβλημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι πολύ ασφαλείς και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Γαλλία είναι οι ασφαλέστερες χώρες σε αυτόν τον τομέα, ενώ χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται η Ισπανία και η Πολωνία και τώρα κινδυνεύει να βρεθεί και η Ελλάδα.
Στη Γερμανία, όπως σημειώνεται, τα σοβαρά ατυχήματα με τρένο είναι εξαιρετικά σπάνια και η χώρα απέχει πολύ από τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με τρένο, καθώς κάθε χρόνο δαπανώνται πολλά δισεκατομμύρια για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, όπως και τα συστήματα ασφαλείας, ενώ είναι αυστηρά ρυθμισμένοι οι χρόνοι εργασίας και ανάπαυσης του προσωπικού.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αναφέρεται και σε συγκεκριμένα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, εξακολουθεί να είναι απαρχαιωμένο το δίκτυο σε ορισμένα σημεία του και να είναι μεγάλες οι ανάγκες για εξυγίανση.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός σχεδιάζει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέχρι το 2030, αναφέρει το άρθρο, που επισημαίνει ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ιδιαίτερος κίνδυνος ελλοχεύει στα τούνελ από όπου διέρχονται τρένα, ενώ γίνεται και παραλληλισμός με την Ελλάδα, όπου σε πολλά τέτοια τούνελ είναι απολύτως ανεπαρκείς οι δίοδοι διαφυγής και τα συστήματα εξαερισμού.
Πηγή: euronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here