Για πρώτη φορά δημιουργία Μητρώου Εθελοντών στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

0

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στο πλαίσιο ενθάρρυνσης της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινότητας της πόλης για πρώτη φορά δημιουργεί Μητρώο Εθελοντών.

‘Ενα Μητρώο το οποίο θα καλύπτει όλο το φάσμα ενδιαφέροντος, με διακριτούς τομείς και κατηγορίες και το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προσφέρουν τις εμπειρίες τους και τη βοήθειά τους, στον ελεύθερο χρόνο τους σε δράσεις και έργα τα οποία θα πραγματοποιούνται στον Δήμο και όχι μόνο.

Δημιουργείται ένα Μητρώο το οποίο δεν θα συμπεριλαμβάνει εθελοντές οι οποίοι θα καλύπτουν ευκαιριακά κενά, αλλά θα αποτελεί μια σοβαρή και συμπεριληπτική δομή η οποία θα έχει διάρκεια, προσφορά και σεβασμό.

Στο πλαίσιο αυτό, από την, 1η Φεβρουαρίου 2024 λειτουργεί μια ανοιχτή πλατφόρμα εγγραφής.

Η φόρμα εγγραφής θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως :

α) Ονοματεπώνυμο

β) Ημερομηνία Γέννησης

γ) Διεύθυνση κατοικίας

δ) Ομάδα Αίματος

ε) Δότης η μή Μυελού των Οστών

ζ) Αν είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης κ.α

Το κάθε εν δυνάμει μέλος του Μητρώου έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από 1 έως και 6 τομείς ενδιαφέροντος οι οποίο είναι:

Αθλητισμός
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Κοινωνική Πρόνοια
Ζώα Συντροφιάς
Πολιτική Προστασία
Για τους συμπολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά θα υπάρξει δυνατότητα για δια ζώσης εγγραφή στο δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό, στον πρώτο όροφο, από την 1η Φεβρουαρίου 2024 έως και 29 Φεβρουαρίου 2024 από τις 10:00π.μ. έως και 13:00μ.μ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο Μητρώο και να αποκτήσουν Μοναδικό Αριθμό Εθελοντή του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία πιστοποιημένα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και χρήσης Απινιδωτή τα οποία θα γίνουν δωρεάν από τον Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ