Γυναικείο φωνητικό σύνολο Equábili: Συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

0

Στη συναυλία της 1ης Ιουνίου, οι Equábili συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα με χορωδιακά έργα για γυναικείες φωνές α καπέλα (a cappella: χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων) συνθετών της Αναγέννησης, του ρομαντισμού, του ιμπρεσιονισμού καθώς και σύγχρονων αισθητικών ρευμάτων του 20ού αιώνα.

Στη συναυλία των Equábili, η οποία αποτελείται από δύο μέρη, θα ακουστούν θρησκευτικές συνθέσεις του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, του Ισπανού Τομάς Λουίς ντε Βικτόρια, του Ιταλού Τζουζέππε Βέρντι, των Γάλλων Φρανσίς Πουλένκ, Αντρέ Καπλέ και Κλωντ Ντεμπυσσύ, και του Ούγγρου Γιόζεφ Κάραϊ, καθώς και κοσμικές συνθέσεις των Άλκη Μπαλτά, Αντρέ Καπλέ, Φρανσίς Πουλένκ, των Ούγγρων Γκιαιργκ Λίγκετι, Μπέλα Μπάρτοκ, Λάγιος Μπάρντος, Ζόλταν Κόνταϋ και του Τσέχου Ότμαρ Μάχα.

Ποιες είναι οι Equábili

Οι Equábili αποτελούν ένα καινούριο φωνητικό σύνολο που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με κοινό ενδιαφέρον για το α καπέλα (a cappella) χορωδιακό τραγούδι και με μαέστρο τους τον Διευθυντή Χορωδίας της ΕΛΣ Αγαθάγγελο Γεωργακάτο. Ασχολούνται με την ερμηνεία χορωδιακών έργων α καπέλα από όλες τις μουσικές περιόδους, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη εποχή (20ός και 21ος αιώνας).

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αποσπώντας άκρως κολακευτικά σχόλια από ειδικούς και μη, οι Equábili πραγματοποίησαν την παρθενική τους επίσημη εμφάνιση τον Απρίλιο του 2022 στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ